U18 I KAA Gent - Charleroi 2-0

Mooie en verdiende overwinning van een sterk KAA Gent. De volledige eerste helft domineerden de Buffalo's. Toch was het even opletten bij een uitbraak van Charleroi. René Vanden Borre moest met een reflex zijn netten schoon houden na een schot van Alec Makoun. Op het einde van de eerste helft schilderde Jarne Herman een bal op de kruising. Glenn Van Hout volgde mooi en tikte de rebound binnen. Zij zorgden voor een verdiende 1-0 aan de rust.

Ook in de tweede helft kon Charleroi niet echt een vuist maken. Onder leiding van een sterke Wout Asselman hielden onze jongens de controle en konden ze vaak voor gevaar zorgen. Toen tien minuten voor het einde Charleroi herleid werd naar 10 man, omwille van een 2de gele kaart, leek de wedstrijd gespeeld. Onze jongens gingen nog op zoek naar de verlossende tweede goal, die er ook kwam. Glenn Van Hout werd in het straatje gestuurd en zocht het contact op met de doelman. Die tikte Glenn heel even aan. De penalty werd feilloos omgezet door Glenn zelf. Wout en Glenn kregen nog een verdiende applauswissel in minuut 89.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld en bleven de belangrijke 3 punten verdiend op het BTC. Volgend weekend volgt er een belangrijke uitwedstrijd op Zulte Waregem, die één plaats voor ons staat in het klassement.

Doelpunten:
38': Glenn Van Hout (1-0)
85': Glenn Van Hout (2-0)