KAA Gent verwelkomt communicatiemanager Tom Vandenbulcke

KAA Gent verwelkomt communicatiemanager Tom Vandenbulcke

 KAA Gent blijft werken aan de verdere uitbouw van de club. In dat verband zijn we blij de komst te kunnen aankondigen van Tom Vandenbulcke (44), die de rol van communicatiemanager op zich zal nemen.

Tom verhuist na een carrière van meer dan 20 jaar bij de VRT naar de Ghelamco Arena. Bij de VRT was hij jarenlang een van de stemmen van Sporza op Radio 1. Hij presenteerde er de voorbije jaren ook de sporttalkshow De Tribune en gaf leiding aan de radioredactie van Sporza.

Tom kent de stad Gent goed, want hij rondde er in 2000 zijn communicatiestudies af aan de EGON Hogeschool (nu Artevelde). Als voetballer trainde hij tijdens zijn studies zelfs nog een jaar mee met de toenmalige UEFA-juniores van KAA Gent.

In zijn nieuwe functie zal Tom verantwoordelijk zijn voor de interne en externe communicatie van de club. Hij zal de contacten onderhouden met de media, maar ook met belangrijke stakeholders zoals de supporters, sponsors en andere partners. 

Tom kijkt ernaar uit om binnenkort bij ons aan de slag te gaan: “Ik ben heel blij met de kans die een mooie club als KAA Gent me biedt. Het voelt spannend aan om na vele jaren als Sporza-journalist een nieuwe rol op te nemen. Binnenkort zal ik kennismaken met iedereen binnen de Buffalo-familie en met allen die blauw-wit een warm hart toedragen. Ik hoop ook een verbindingspersoon te kunnen worden tussen de supporters en de club. De supporters zijn het kloppend hart van de club en hun steun is heel belangrijk.”

Voorzitter Ivan De Witte: “Als club wilden wij graag ons communicatieteam verder versterken. We zijn ervan overtuigd dat Tom een goeie aanwinst zal zijn. Tom zal wegwijs gemaakt worden door Patrick Lips (huidig directeur communicatie, red) en zal na een korte inloopperiode de leiding op zich nemen. Patrick blijft nauw verbonden met de club als commercieel adviseur en voor specifieke communicatie- en commerciële opdrachten. We heten Tom van harte welkom in ons team en wensen hem veel succes bij zijn start over enkele weken.”


COBW | WELKOM