Jong KAA Gent deelt de punten met de Zebra's

Na de zege tegen de Young Reds pakte het elftal van Arnar Vidarsson opnieuw punten tegen een beloftenploeg. Dit keer kwamen de Zébra Elites van Charleroi op bezoek. Met de 1-1 uitslag houden beide teams elkaar in evenwicht in het klassement.

Aan de start zagen we een bekend en nieuw gezicht in het basiselftal. Tibe De Vlieger maakte voor het eerst sinds december terug minuten voor Jong KAA Gent. Jorthy Mokio mocht dan weer debuteren. Ondanks de verse krachten kon de partij niet slechter beginnen voor blauw-wit. Na twee minuten mocht Charleroi kort buiten de zestien een vrije trap nemen. Doelman De Schrevel kon onvoldoende bij de vallende bal van Da SIilva (0-1). Geen al te beste start. De Buffalo's namen nadien de match in handen, maar uitgespeelde kansen creëren bleek moeilijk tegen een goed georganiseerde tegenstander.

Na de koffie trok Jong KAA Gent het laken nadrukkelijk naar zich toe. Net voor het uur kon Robbie Van Hauter doorbreken. Het was topschutter Ahmed Abdullahi die hem met een knappe hak oog in oog bracht met de krasselende doelman (1-1). Na de gelijkmaker wijzigde het spelbeeld niet. Van Hauter werd in de extra tijd nog goed gelanceerd door een lange bal van debutant Mokio, maar de bezoekende goalie had het spel goed gelezen. In het ultieme slot was De Vlieger net te verrast om een doorschietende bal in doel te tikken.

Door het 1-1 gelijkspel is Jong KAA Gent al drie wedstrijden ongeslagen in Eerste Nationale. Op zaterdag 16 maart staat de volgende thuiswedstrijd al gepland in de Chillax Arena. Jong KAA Gent - KVK Tienen wordt afgetrapt om 19.30u.

Opstelling: De Schrevel (GK), De Meyer, Mokio, Van Hauter, Munezero, Wakaka, De Vlieger, Bassinga (73'), Ahmed Abdullahi, Soumah (46'), Dubrovnyi (46').

Wissels: 46' Van Den Bergh, 46' Abubakar Abdullahi, 73' Vanderdonck

Doelpunten: 2' Da Silva,  59' Van Hauter