Beloften verliezen halve finale beker

Beloften verliezen halve finale beker

Onder het scherp toeziende oog van hoofdtrainer Hein Vanhaezebrouck en zijn assisten, zijn onze beloften er ondanks een goede wedstrijd niet in geslaagd om de finale van de Beker van Belgie te bereiken. Een uitgekookt Anderlecht speelde goed georganiseerd en werkte af aan 100%.

Na 20 minuten scoorde Kayembe voor Anderlecht de 1-0 uit wat ongeveer hun eerste echte kans was. Ondanks goed spel van de troepen van Bart Van Renterghem viel de gelijkmaker pas laat in de eerste helft. Op slag van rust scoorde kapitein Adilson Mendes, nochtans een van de kleinsten op het veld, uit een corner de 1-1 met een rake kopbal.

Na rust en met ongewijzigde elftallen (met o.m.Thibault De Smet en Louis Verstraete bij de Buffalo’s), domineerden de blauw-witte jonkies lange tijd zonder echt gevaarlijk te worden.

In de 52e minuut en na een onoplettendheid in de Gentse verdediging scoorde Kayembe opnieuw (1-2). Net daarvoor miste Dante Walen aan de tweede paal de mogelijkheid om de Buffalo’s op voorsprong te brengen.

Ook na de achterstand bleven de beloften erin geloven en dwongen ze nog enkele kansen af. Hét keerpunt van de wedstrijd kwam er toen Adilson Mendes in de 16 van Anderlecht foutief werd neergehaald. Er volgde echter geen penalty. Enkele minuten voor tijd volgde het genadeschot en maakte Kule Mbombo de 1-3.

Onze beloften mochten gezien hun wedstrijd aanspraak maken op meer maar gingen opnieuw onderuit tegen de U21 van Anderlecht dat goed georganiseerd speelde en zijn schaarse kansen telkens afmaakte.