Next Match Stats

Next Match Stats
  • KV Mechelen won slechts één van de laatste veertien Jupiler Pro League-duels met KAA Gent (G4, V9), kwam in zeven van die wedstrijden niet tot scoren en kreeg in elk van die matchen minstens één doelpunt tegen (29 tegengoals in totaal).
     

  • Mechelen won slechts zes van de laatste 22 thuisduels met KAA Gent in de Jupiler Pro League (G9, V7) maar verloor in deze reeks geen enkele keer twee keer op rij van de Buffalo's Achter de Kazerne, de laatste keer dat dat Malinwa overkwam dateert al van 1955-1965 (3 thuisnederlagen op rij).
     

  • Mechelen kan voor het eerst sinds augustus-september 2020 vier keer op rij verliezen in het reguliere seizoen van de Jupiler Pro League (toen ook 4), een reeks waarin er met 0-1 werd verloren van KAA Gent.
     

  • Als Gent wint van KV Mechelen en Club Brugge verliest bij Westerlo, gaat KAA Gent voor het eerst sinds 2018/19 Play-off I in. Voor dit seizoen haalden alleen Club Brugge en Anderlecht (12 keer) vaker PO1 dan Gent (8).
     

  • Mechelen kwam niet tot scoren in het meest recente thuisduel met Club Brugge (0-3), maar bleef in december 2017-januari 2018 voor het laatst zonder treffer in twee opeenvolgende thuiswedstrijden binnen een enkel Jupiler Pro League-seizoen (toen 3).
     

  • KAA Gent won de laatste twee uitwedstrijden in de Jupiler Pro League met respectievelijk 6-2 (van Zulte Waregem) en 5-0 (van Seraing) en kan de eerste ploeg worden die in drie opeenvolgende uitmatchen minstens vijf doelpunten maakt in de laatste 75 jaar.
     

  • Alleen Zulte Waregem (17) incasseerde sinds het begin van maart 2023 meer tegengoals dan Mechelen (14 – net als Oostende en Seraing), al kregen maar liefst zeven ploegen meer schoten tegen dan Malinwa in diezelfde periode (73).
     

  • Laurent Depoitre maakte meer doelpunten tegen Mechelen dan tegen iedere andere ploeg in de Jupiler Pro League (6), de spits van KAA Gent won echter nog nooit op bezoek bij Mechelen (G2, V2) en kwam ook pas één keer tot scoren Achter de Kazerne (1 goal in zijn laatste uitduel bij KVM)
     

  • Dankzij zijn treffer tegen OH Leuven vorige week verbrak Geoffry Hairemans zijn persoonlijk seizoensrecord qua doelpunten in de Jupiler Pro League (nu op 9). Sinds zijn debuut namens Mechelen in september 2019 was alleen Nikola Storm (49) bij meer treffers betrokken namens de club dan Hairemans (41 – 23 goals, 18 assists).
     

  • Hugo Cuypers is momenteel de topscorer van de Jupiler Pro League 2022/23 met negentien treffers, maar deze eeuw scoorde nog geen enkele speler van KAA Gent minstens twintig keer in een regulier seizoen (Tarik Tissoudali ook 19 in 2021/22).


#COBW #KVMGNT