Voorbeschouwing KV Oostende - KAA Gent

Voorbeschouwing KV Oostende - KAA Gent

Speeldag 4 - Europe Play-Offs - 16-05-2021 om 13:30 u

Luik één tegen de Kustboys werd winnend afgesloten. Op zondag 16 mei wacht luik twee. De vier ploegen uit de Europe play-offs staan dicht bij elkaar en maken allemaal nog kans op het Europese ticket. Volgens Hein Van Haezebrouck zal de winnaar vier aspecten goed moeten beheersen. "De ploeg met de meeste kwaliteit, ervaring, mentaliteit en fysiek zal als winnaar van de Europe play-offs uit de bus komen. Elke ploeg is op dat vlak ergens beter in dan de andere. Mechelen zit in de flow. Ze begonnen laatste aan de eindrace maar staan na drie speeldagen bovenaan. Net als Oostende hebben zij nog twee thuiswedstrijden op het programma. Zij hebben op dat vlak de beste papieren."

Gaan we meer verschillende spelers op het veld zien door het drukke programma?

"Wij zijn niet instaat om op dit moment van de competitie elke match dezelfde ploeg op te stellen. Het drukke speelschema met 4 wedstrijden op 10 dagen vergt veel van spelers. Ik zal roteren, maar wie speelt, heeft dat zelf afgedwongen. Ik zal geen jongens brengen die er nog niet klaar voor zijn. Nurio en Chak zijn nog aan het revalideren dus die moet je niet verwachten. Als je op training drive en kwaliteit toont, maak je kans op minuten. Niemand in de kern keek raar op toen ze hoorden dat Samoise en Malede gingen starten donderdag. Ze waren alomtegenwoordig op training. Samoise had wel krampen op het einde, maar vandaag liep hij als een jong veulen op training. Hij is fysiek heel sterk en maakt zeker kans om zondag opnieuw te spelen."

"Ik wacht nu de laatste trainingen af en zie voor de wedstrijd wie er beschikbaar is. We gaan niemand forceren. Owusu kreeg donderdag rust omdat hij zich niet 100% voelde. Ik spaarde hem liever dan hem op te stellen en hem misschien kwijt te zijn voor de resterende matchen. Het is dus wachten geblazen om te zien wie er zondag speelt. Zo blijft het spannend."

Alexander De Bruyn

Welke spelers minuten krijgen tegen Oostende, blijft voorlopig nog een raadsel. Alexander De Bruyn zou er alvast één van kunnen zijn. "Ik heb met de coach uitvoerig gesproken. Gisteren bleef ik op de bank omdat ik fysiek nog niet sta waar ik zou willen. Het gaat elke dag beter, maar na mijn zware blessure ben ik blij met kleine stappen. Wedstrijden kosten nog veel energie maar als ik minuten krijg, geef ik alles. Er staan nog drie belangrijke wedstrijden op het programma. De match tegen KV Oostende is cruciaal, dat weet iedereen. Als ik het team kan helpen, doe ik dat. Is het voor 5 minuten, voor 20 of voor 90? Het maakt mij niet uit, zelfs op de bank probeer ik bij te dragen door iedereen aan te moedigen."

Voel je het belang van die match in de groep?

Er is geen sprake van nervositeit. We weten wat er verwacht wordt en gaan al maanden om met die druk. Focus, voorbereiding en vertrouwen zijn belangrijke peilers om de match goed aan te vatten. We hebben zin om te spelen en gaan naar Oostende om onze job te doen. Zenuwen zullen er wel zijn eens we het veld opkomen maar die moet je de baas kunnen. Afspraak op zondag!"