Hein: "Dankjewel, allemaal"

Hein: "Dankjewel, allemaal"

Hein Vanhaezebrouck neemt aan het einde van het seizoen afscheid als coach van KAA Gent. Met zijn eigen woorden richt hij zich in een brief graag tot supporters, collega's, vrienden en familie. 

Beste Buffalo’s,

Mijn grootste doel als coach is niet successen behalen, aantrekkelijk aanvallend voetbal brengen, spelers beter maken, jongeren lanceren, een geweldige staf samenstellen of de sportieve werking professionaliseren. Mijn grootste doel is altijd geweest om ervoor te zorgen dat jullie, de supporters, gelukkig zijn.

Tijdens de ontelbare mooie momenten die er geweest zijn in mijn twee periodes bij KAA Gent genoot ik het meest wanneer ik - vanop de achtergrond - onze vierende spelers, mijn uitgelaten stafleden en vooral onze uitbundige fans kon zien genieten van hun Gantoise. Vooral omdat een Gentenaar vroeger nooit echt geloofde dat dit mogelijk was.

"KAA Gent heeft ondertussen alle prijzen in België minstens één keer gewonnen en maakte ook naam in Europa, tot zelfs in het mythische Wembley. In het voetbal is dus alles mogelijk en ik hoop dat iedereen in Gent daar nu van overtuigd is geraakt."

Mijn tweede periode heeft van iedereen heel veel energie gevraagd. Ook van mezelf. De opdracht was veel moeilijker dan bij mijn eerste passage. Veel moest rechtgetrokken worden en dan kwamen er nog eens de Covid-jaren zonder supporters bij. Toch zijn we erin geslaagd om elk jaar een Europees ticket af te dwingen. We wonnen ook de Beker van België, nadat we zowel Club Brugge als Anderlecht hadden verslagen. Ik dacht dat we er dit seizoen eindelijk weer wat bovenop waren en weer konden meedoen voor de mooiste prijzen, maar dat bleek een foute inschatting te zijn. Dat kwam voor mezelf, mijn staf en de spelers hard aan, en dat zal voor de fans niet anders geweest zijn.

Na het seizoen komt er nu een einde aan mijn verhaal bij dit Gantoise. Een einde aan mijn grootste doel om de Buffalo’s, die ondertussen een deel van mijn leven zijn geworden, gelukkig te zien. Ik vertrek absoluut niet in onmin met de club of Sam Baro, zoals soms ten onrechte wordt gezegd of geschreven. We hebben als verstandige mensen rond de tafel gezeten en er is een besluit genomen. Ik wens KAA Gent, Sam en zijn nieuwe bewindsploeg, de nieuwe coach en iedereen die er bij betrokken zal zijn dan ook heel veel succes in de komende jaren.

"Ik wil afsluiten door iedereen te bedanken voor de zeven jaar die ik bij de Gantoise heb doorgebracht. Het is niet evident in het professionele voetbal dat een coach gedurende een langere periode kan aanblijven, en dan is zeven jaar toch heel mooi. Ik denk zowel bij Kortrijk als bij Gent te hebben bewezen dat het kan, als er een goeie samenwerking is binnen alle geledingen van de club en de trainer zich verbonden voelt met zijn club."

Dank aan voorzitter Ivan De Witte om dit doorheen mijn twee periodes mogelijk te maken. Dank aan alle Buffalo-fans, en zeker zij die ook in moeilijke tijden hun club blijven steunen. Dank aan alle medewerkers die zich vanuit hun hart voor de club, onbaatzuchtig inzetten voor hun Gantoise. Zonder jullie is een vlotte organisatie onmogelijk. Dank ook aan alle partners van de club, klein en groot, want zonder jullie zou er geen voetbal zijn.  

Dank aan al mijn stafleden en mijn naaste medewerkers over mijn twee periodes heen. Het was een waar genoegen om met zoveel professionele mensen op zo’n warme manier te kunnen samenwerken. Ik hoop dat dit ook bij de nieuwe verantwoordelijken niet vergeten wordt. Dank aan het team van greenkeepers o.l.v. Matisse die bewezen hebben dat ze voor geweldige velden kunnen zorgen als ze zoals nu de middelen krijgen om dat te doen.

Dank aan de afdelingshoofden, bij wie ik altijd een geweldig goed gevoel had en die altijd klaar stonden om ons te ondersteunen. Dank aan de stad Gent en de politie, die altijd paraat waren om hun Buffalo’s ten dienste te zijn.

"Bijzondere dank aan oud-burgemeester Daniël Termont, die het mogelijk maakte mijn droom te realiseren door voor alle Buffalo’s, alle Gentenaren en velen ver daar buiten een ongeziene viering te organiseren in de binnenstad langs de boorden van de Leie."

En tot slot mijn diepste dank aan mijn familie, die me heel vaak en op belangrijke momenten heeft moeten missen.

Dankjewel allemaal! 


#KAAGENT #COBW