KAA Gent en Hein Vanhaezebrouck nemen na dit seizoen afscheid

KAA Gent en Hein Vanhaezebrouck nemen na dit seizoen afscheid

Hein Vanhaezebrouck en KAA Gent nemen op het einde van dit seizoen in de beste verstandhouding afscheid van elkaar, met wederzijds respect en met enorme dank voor wat samen bereikt is. Na een tweede passage van 3,5 jaar in Gent loopt het contract van Hein eind volgende maand af. In onderling overleg hebben onze coach en de club besloten om aan het einde van dit seizoen hun samenwerking niet opnieuw te verlengen. 

De hele club is ontzettend dankbaar voor de toewijding en passie die Hein altijd heeft getoond. Hij zal ons team in totaal in 371 officiële wedstrijden gecoacht hebben. Zijn naam staat voor eeuwig gebeiteld in onze clubgeschiedenis, zal altijd verbonden blijven aan KAA Gent en zal ook voortleven in de harten van onze supporters. Beide partijen vinden dat het juiste moment nu gekomen is om een nieuwe richting in te slaan in hun respectievelijke toekomstplannen. 

"Mijn hoofddoel is altijd geweest om de supporters gelukkig te maken. Ik wil hen bedanken, net als heel veel andere mensen in en rond deze club. Mijn tweede passage in Gent heeft van iedereen heel veel energie gevraagd, ook van mezelf. In een periode waarin veel rechtgetrokken moest worden en waarin er ook Covid was, dwongen we elk jaar Europees voetbal af en wonnen we de Beker van België. Nu eindigt dit verhaal, maar ik vertrek absoluut niet in onmin met de club of Sam Baro. Ik wens KAA Gent, Sam en iedereen die betrokken zal zijn heel veel succes." - Hein Vanhaezebrouck

"KAA Gent zal altijd met fijne herinneringen en respect terugblikken op de memorabele samenwerking met Hein. Hein is een toptrainer en meester tacticus. Een intelligente coach, die staat voor mooi aanvallend tactisch voetbal, verzorgd en efficiënt, met de nodige intensiteit. Hein zal altijd een "man van het huis" blijven. Hij is een ambassadeur voor KAA Gent, meer nog, hij is een ambassadeur voor het Belgische voetbal. Wij zijn als club ontzettend dankbaar voor het geweldige werk dat Hein heeft geleverd en zullen verder bouwen op zijn fundamenten. Na constructief overleg is dit voor beiden het juiste moment om andere paden te verkennen. We wensen Hein heel veel succes toe en zijn ervan overtuigd dat we hem hier nog gaan zien, one way or another!" - Sam Baro

Met Hein Vanhaezebrouck heeft KAA Gent zijn meest memorabele momenten uit de clubgeschiedenis beleefd. Heins tactisch inzicht en zijn vermogen om het beste uit zijn spelers te halen, hebben de club op nationaal en Europees niveau op de kaart gezet. Hij loodste ons team in 2015 naar een historisch hoogtepunt door KAA Gent een eerste titel te schenken. Onder zijn leiding dwong de club elk seizoen Europees voetbal af en won KAA Gent ook de Beker van België.

Na de titel in 2015 volgde een schitterende campagne in de Champions League, waarin KAA Gent overwinterde. Ook het seizoen daarna zit in het collectieve geheugen gegrift dankzij de uitschakeling van Tottenham op Wembley in de Europa League. Daarmee heeft Hein een onuitwisbare bijdrage geleverd aan het succes van KAA Gent. Als trainer van de Buffalo’s verzamelde hij dan ook verschillende individuele prijzen: 1x Coach van het Jaar op het Sportgala, 1x Coach van het Jaar op de Gouden Schoen, 2x de Trofee Raymond Goethals en 1x de Guy Thys Award.

Hein neemt zelf uitgebreider het woord in een brief die je hier kunt lezen. Het einde van deze samenwerking is niet alleen een afscheid, maar ook een spannende vooruitblik naar wat nog komen gaat. De club werkt hard verder aan de toekomst en is vastberaden om met een frisse visie voort te bouwen op de fundamenten van Hein.

We wensen Hein oprecht het allerbeste toe en focussen nu samen met de coach, spelers en bestuur nog voor 100 procent op de barragewedstrijd en het behalen van een Europees ticket, voor het tiende seizoen op rij. 

Van harte bedankt voor alles wat je voor blauw-wit betekend hebt, coach! 


#KAAGENT #COBW