Hugo Cuypers is nen Buffalo!

Hugo Cuypers is nen Buffalo!

KAA Gent is blij de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen te mogen aankondigen: onze landgenoot Hugo Cuypers komt over van KV Mechelen en tekende een contract voor vier seizoenen. Hugo wordt een versterking voor onze aanvalslinie. Hij speelde zich afgelopen seizoen in de kijker bij Mechelen met 13 doelpunten en 10 assists. 

Samuel Cardenas, Head of Scouting KAA Gent:

"We zijn verheugd onze transferperiode te kunnen openen met Hugo Cuypers. Ik verklap geen geheim als ik zeg dat hij hoog op de verlanglijst van onze coach stond. De meeste Belgische voetbalfans zullen Hugo al kennen dankzij zijn harde werkethiek en de grinta die hij nu ook aan ons team zal toevoegen. Hij is een speler die de vrije ruimtes goed ziet en ze weet te benutten. Daarnaast is hij zeer gevaarlijk op de tegenaanval." 

Hugo Cuypers is 25. Hij kreeg een deel van zijn jeugdopleiding bij Standard. Bij de U19 maakte hij in zijn debuutseizoen 31 doelpunten en gaf hij 13 asists. Dat leverde hem in 2015 een eerste contract op en jaar later maakte hij ook zijn profdebuut bij Standard. Cuypers werd vervolgens uitgeleend aan Seraing in 1e Amateur en scoorde daar 6 doelpunten.

Toch liet Standard hem vertrekken naar de Griekse tweedeklasseclub Ergotelis waar hij helemaal ontplofte. Hij scoorde er 22 keer in 28 wedstrijden en werd uitgeroepen tot beste buitenlandse speler van de competitie.

Na een conflict over een geweigerde transfer naar AEK Athene speelde hij vervolgens een seizoen lang geen matchen. Daarna kon hij wel tekenen bij de Griekse recordkampioen Olympiakos. Daar werd hij in zijn eerste seizoen uitgeleend aan Ajaccio (Franse Ligue 2) waar hij tot 5 doelpunten en 6 assists kwam. Hugo debuteerde in het seizoen 2020-2021 bij Olympiakos, maakte er zijn eerste goal in december, werd kampioen in april en trok vervolgens naar Mechelen.

Werklust 

Bij Malinwa werd hij regelmatig geprezen voor zijn werklust en de drang om elke dag beter te worden. "Hugo vraagt veel ­extra werk en feedback", sprak zijn ex-coach Wouter Vrancken. "Los van wat wij als trainers denken, wil hij aan alles werken waarvan hij zelf vindt dat het beter kan. Toen hij zijn ­jukbeen brak, vroeg hij alle beelden van zijn seizoen op. Om zijn samenspel met de anderen te optimaliseren, wilde hij zien hoe en waar hij werd aangespeeld."

Ook ploeggenoot Rob Schoofs sprak vol lof: "Een spits die zo hard werkt, kom je niet vaak tegen. Hij heeft een enorme actieradius. Hugo heeft de kwaliteiten om het ver te schoppen. Het is straf hoe hij zich heeft ontwikkeld."

Wij heten Hugo van harte welkom bij onze club en wensen hem heel veel succes!


#HugoIsNenBuffalo #IkBenNenBuffalo #COBW