Ghelamco Arena kleurt goud op Dag tegen Kanker

Ghelamco Arena kleurt goud op Dag tegen Kanker

Morgen, op donderdag 15 oktober, kleurt de Ghelamco Arena goud. Op deze wijze vragen KAA Gent en Ghelamco aandacht voor de strijd tegen kinderkanker en steunen we SIOP Europe en Kom Op Tegen Kanker.

Op 15 oktober 2020 is het de 21ste Dag tegen Kanker en steken we met z’n allen kankerpatiënten en hun naasten een groot hart onder de riem. We zetten hierbij graag twee organisaties in de kijker:

  • SIOP Europe is de pan-Europese organisatie die professionals vertegenwoordigt die werkzaam zijn op het gebied van kinderkanker. De organisatie zet met de campagne #shinegold een bewustmakingscampagne op rond kinderkanker en eert op deze wijze de kinderen en jongeren die vechten tegen kanker. Meer informatie hierover leest u op de website van de European Society for Pediatric Oncology: www.siope.eu.

  • Kom Op Tegen Kanker roept tijdens de Dag tegen Kanker iedereen op om één dag expliciet hun medeleven en verbondenheid te tonen met kankerpatiënten en hun naasten. Alle informatie over hun werk lees je op de website van KOTK: www.komoptegenkanker.be

In Europa ontvangt om het kwartier een gezin het verwoestende nieuws dat hun kind kanker heeft. Elk jaar worden er in Europa 35.000 nieuwe gevallen van kanker bij kinderen vastgesteld en sterven er meer dan 6.000 kinderen en jongeren. Bovendien zijn er in Europa bijna 500.000 langdurig overlevers van kinderkanker die nog steeds nadelige gevolgen van hun ziekte ondervinden.

SIOP Europe heeft als doel het genezingspercentage en de kwaliteit van de overleving van kinderen en jongeren met kanker tegen 2025 aanzienlijk te verhogen. Hoewel er reeds veel is bereikt, moet er nog meer worden gedaan en is de niet-aflatende steun van alle betrokken partijen vereist.

Kom op tegen Kanker is een voortrekker en aanspreekpunt in de strijd tegen kanker in Vlaanderen. De organisatie zet zich in voor drie doelen: minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor wie kanker heeft (gehad).

 

 

KAA Gent is #MoreThanFootball. De KAA Gent Foundation werkt, coherent met de waarden van de professionele voetbalclub KAA Gent (respect, integriteit en loyaliteit) en met en door sport aan weerbaarheid (fysieke en mentale gezondheid), talentontwikkeling (sportief en persoonlijk), inclusie (iedereen mee), sociale cohesie (iedereen samen) en diversiteit en gelijke kansen (non-discriminatie). Meer info: www.kaagentfoundation.be

 

De KAA Gent Foundation krijgt steun van

 

 

De KAA Gent Foundation is lid van het European Football for Development Network (EFDN).