Welke Gentse internationals komen in actie?

Welke Gentse internationals komen in actie?

Na 7 wedstrijden in 21 dagen is het opnieuw tijd voor een break. Maar niet voor iedereen want volgende 8 Buffalo's werden allemaal opgeroepen voor hun nationale ploeg. 

Tsuyoshi Watanabe - Japan

Bijna 3 jaar na zijn debuut voor de Japanse nationale ploeg is Wata terug van de partij bij de "Samurai Blue". Voor de WK-kwalificatie in 2026 neemt Japan het op donderdag 16/11 thuis op tegen Myanmar. Op dinsdag 21/11 trekken ze naar Djedda in Saudi-Arabië voor een confrontatie met Syrië.

Hyunseok Hong - Zuid-Korea

Na de winst van de Asian Games met de U23 werd Hongi door bondscoach Jurgen Klinsmann opnieuw geselecteerd bij de A-ploeg van Zuid-Korea. Hong en co starten hun WK-kwalificatiecampagne op donderdag 16/11 thuis tegen Singapore en trekken op dinsdag 21/11 naar Shenzen voor matchdag 2 tegen China.

Tarik Tissoudali - Marokko

Tita Tovenaar werd opgeroepen voor de wedstrijden van Marokko tegen Eritrea en Tanzania. Het eerstgenoemde land trok zich echter terug uit de WK-kwalificatiecampagne en dus blijft enkel de wedstrijd tegen Tanzania over. Die wordt op dinsdag 21/11 gespeeld in de Tanzaniaanse hoofdstad Dar es Salaam.

Noah Fadiga - Senegal

Noah Fadiga gaat het met Senegal opnemen tegen Zuid-Soedan op zaterdag 18/11. Daarna trekken Les Lions de la Teranga naar Lomé in Togo op dinsdag 21/11. Beide matchen zijn kwalificatiewedstrijden voor het WK in 2026 in de VS, Canada en Mexico.

Nurio Fortuna - Angola

Nurio Fortuna en Angola mogen zich opmaken voor twee stevige verplaatsingen. De Angolezen starten hun WK-kwalificatiecampagne op donderdag 16 november op Kaapverdië, een eilandengroep voor de Afrikaanse westkust. Vijf dagen later (dinsdag 21/11) volgt dan de wedstrijd tegen Mauritius aan de andere kant van het Afrikaanse continent. Daar wordt in Saint-Pierre gespeeld, op 1800 km van het Afrikaanse vasteland, in de Indische Oceaan.

Malick Fofana - U21 België

Malick neemt het met de Belgische beloften op tegen hun leeftijdgenoten uit Schotland en Spanje. De wedstrijd tegen de Schotten wordt gespeeld op vrijdag 17/11 op Schiervelde in Roeselare. Op dinsdag 21/11 nemen de jonge Belgen het op tegen Spanje aan den Dreef in Leuven. De beloften staan na 3 wedstrijden gedeeld eerste samen met Spanje. Schotland is derde met 6 punten. Een belangrijk tweeluik dus met oog op de EK-kwalificatie in 2025.

Bram Lagae - U20 België

Centrale verdediger Bram Lagae werd door bondscoach Thoms Vermaelen geselecteerd voor twee vriendschappelijke wedstrijden tegen Frankrijk met de U20 (een nieuwe, vorig jaar ingevoerde leeftijdscategorie). De wedstrijden worden gespeeld op zaterdag 18/11 en dinsdag 21/11.

Matias Fernandez-Pardo - U19 België

Ook de U19 spelen voor EK-kwalificatie. In hun groep nemen ze het tijdens deze break op tegen al hun tegenstanders.  Op woensdag 15/11 starten ze tegen Slovenië, op zaterdag 18/11 spelen ze tegen Albanië en daarna volgt op dinsdag 21/11 een confrontatie met Ierland.  Alle wedstrijden worden in Albanië gespeeld


#COBW #INTERNATIONALS