Voorbeschouwing KV Mechelen - KAA Gent

Voorbeschouwing KV Mechelen - KAA Gent


Met 5 overwinningen op rij trekken we woensdag naar Mechelen waar Achter de Kazerne een zespuntenmatch wacht. De Maneblussers staan met 27 punten exact 3 punten achter onze Buffalo's. Er zijn geen bezoekers toegelaten maar dankzij onze partner Telenet kunnen alle abonnees en members de wedstrijd morgen volgen via een gratis PlaySports-dagpas (ook de match vs Union zal zo gevolgd kunnen worden). Meer info hieronder.

Als het recente verleden een waardemeter mag zijn, ziet het er goed uit. Van de laatste 10 wedstrijden in de Jupiler Pro League, wonnen we er tegen KVM immers 6 en speelden we 4 keer gelijk. Onderschatting is echter uit den boze en dat weet ook Hein Vanhaezebrouck. 

Gratis Play Sports Dagpas

Bezoekende fans zijn tot het einde van het jaar helaas niet meer welkom in de uitmatchen. Gelukkig kunnen we dankzij onze Partner Telenet alle abonnees en Buffalo* Members twee gratis Play Sports dagpassen aanbieden voor de komende twee uitwedstrijden van onze Bufffalo's!

Meer info

Head-2-Head

YR KV Mechelen   KAA Gent
LWLDL Last 5 games DWWWW
7 Position 6
27 Points 30
29 Goals Scored 28
31 Goals conceded 17

Pre-match Facts

● KV Mechelen wist geen van de laatste tien Jupiler Pro League-ontmoetingen met KAA Gent te winnen (G4, V6) en kwam in vijf van die duels niet tot scoren; de laatste zege van Malinwa op de Buffalo's in 1A dateert van oktober 2016: een 2-0 zege in Mechelen.

● KV Mechelen verloor drie van de laatste vijf Jupiler Pro League-duels (W1, G1), evenveel als van de voorgaande elf matchen (W6, G2); de meest recente langere reeks van Malinwa zonder overwinning dateert van februari-april 2021 (toen 5).

● KAA Gent won elk van de laatste vier Jupiler Pro League-duels en kan die reeks voor het eerst sinds november-december 2017 uitbreiden naar vijf wedstrijden op rij (toen ook 5); de Buffalo's kunnen bovendien voor het eerst sinds november 2016 drie opeenvolgende competitieduels winnen zonder een tegengoal te incasseren (toen ook 3).

● KV Mechelen verloor slechts één van de laatste vier thuisduels in de Jupiler Pro League (G2, V1), nadat het dit seizoen begon met vier zeges uit de eerste vijf wedstrijden in Mechelen (V1).

● KAA Gent won drie van de laatste vier uitwedstrijden in de Jupiler Pro League (G1), evenveel als van de voorgaande vijftien duels op verplaatsing in 1A (G5, V7).

● Vijf van de laatste zes Jupiler Pro League-doelpunten die Mechelen incasseerde tegen KAA Gent vielen na rust; slechts drie ploegen kregen deze jaargang meer doelpunten tegen in de tweede helft dan Malinwa (20).

● Sinds Opta deze data verzamelt (2014/15) maakte Julien De Sart 57,1 procent van zijn doelpunten van buiten het strafschopgebied (8/14); van alle huidige spelers in de Jupiler Pro League die in die periode minstens acht keer scoorden van afstand maakte alleen Adrien Trebel (66,7% – 8/12) een groter gedeelte van zijn treffers van buiten de zestien. Zes van de laatste acht goals van De Sart kwamen van afstand.

● Igor De Camargo (38 jaar en 217 dagen op de wedstrijddag) kan de oudste doelpuntenmaker worden in de Jupiler Pro League sinds Olivier Deschacht namens Zulte Waregem tegen KAS Eupen in december 2020 (39 jaar en 317 dagen).

● Roman Bezus was direct betrokken bij vijf treffers in zijn laatste vijf Jupiler Pro League-duels met KV Mechelen (2 goals, 3 assists); de Oekraïner was in 1A alleen tegen KAS Eupen (9) en KV Oostende (6) bij meer doelpunten betrokken dan tegen Malinwa (5 – 2 goals, 3 assists).

Persconferentie met onze coach


COBW | #KAAGENT #KVMGNT #JPL