Daisuke Yokota is een Buffalo!

Daisuke Yokota is een Buffalo!

Met Daisuke Yokota heeft KAA Gent zijn tweede aanwinst van de wintermercato te pakken. Net als nieuwe doelman Daniel Schmidt is Yokota een Japanner. De creatieve aanvallende middenvelder komt over van het Poolse Górnik Zabrze.

"Ik ben heel erg blij dat ik mag tekenen voor KAA Gent. Dit is een topclub en een fantastische kans die ik met beide handen wil grijpen. Ik kijk er dus geweldig naar uit om mijn nieuwe shirt aan te trekken. Ik wil ook mijn vorige club Górnik Zabrze en de supporters bedanken voor de mooie tijd die ik daar mocht beleven." - Daisuke Yokota

Yokota is 23 jaar, hij werd in 2000 geboren in Tokio. Op zijn 18e zette hij zijn eerste stappen in het Europese voetbal bij de jeugd- en belofteploegen van de Duitse clubs FSV Frankfurt en Carl Zeiss Jena.

Drie jaar geleden kwam Yokota terecht bij de Letse eersteklasser Valmiera FC. Daar brak de vinnige en technisch vaardige Japanner door met 8 goals en 12 assists in 61 wedstrijden. Met Valmiera werd hij in 2022 Lets kampioen.

De goeie prestaties van Daisuke leverden hem een transfer op naar Polen, waar hij ging voetballen voor Górnik Zabrze. Dit seizoen drukte Yokota er zijn stempel met 7 doelpunten in 18 competitiematchen. 

KAA Gent is blij om Daisuke nu te mogen verwelkomen in onze Arena. De scouting en sportieve staf zaten meteen op dezelfde golflengte en zijn overtuigd van zijn kwaliteiten. Naast Daniel Schmidt en Tsuyoshi Watanabe is Yokota de derde Japanner in onze selectie en de vierde sinds het aantrekken van Yuya Kubo in januari 2017. Hij ondertekende een contract tot 2027 en zal het rugnummer 14 dragen.

Welkom, Daisuke! 


#COBW #TRANSFER