Een nieuwe thuis voor De Voskes en WSB Street

Een nieuwe thuis voor De Voskes en WSB Street

Aan de Watersportbaan werd vandaag een gloednieuw buurtvoetbalveld kunstgras geopend. Met activiteiten rond buurtvoetbal (WSB Street) en wandelvoetbal (De Voskes) zal de KAA Gent Foundation voortaan het veld meermaals per week gebruiken. Een ontmoetingsplaats waar iedereen welkom is om te voetballen, dat is kort samengevat waar het allemaal om draait op het kunstgrasveld aan de Yachtdreef.

"Hier in de buurt zijn er niet echt veel mogelijkheden om te voetballen, dus dit veldje is zeker en vast welgekomen. Toen we hier net toekwamen vroegen er meteen andere kinderen aan mijn kleinzoon of hij wou meespelen. Dat is echt mooi, het is een echte ontmoetingsplaats voor iedereen uit de buurt.” Alda Lenaerts  , buurtbewoner

Ruimte voor buurtvoetbal

De lange wachtrijen bij voetbalclubs in combinatie met de vaststelling dat in Vlaanderen Gent het minst aantal voetbalvelden per 10.000 inwoners telt, zorgt er voor dat buurtvoetbal aan populariteit wint. In de herfst van 2020 werden tussen de KAA Gent Foundation en de Stad Gent gesprekken gestart over de nood aan een beter en groter buurtvoetbalveld langs de Watersportbaan. Vandaag ging de bal voor het eerst aan het rollen op het kunstgrasveld aan de Yachtdreef. De Stad Gent biedt met dit veld meer kansen en speelmogelijkheden voor iedereen in de buurt.

Na de officiële inhuldiging van het voetbalveldje trokken de aanwezige Gentse schepenen Sofie Bracke en Hafsa El-Bazioui zelf hun voetbalschoenen aan. Ze waagden zich aan een wedstrijdje wandelvoetbal samen met de De Voskes en WSB Street, de twee voetbalwerkingen van de KAA Gent Foundation in de buurt.

WSB Street en De Voskes

Buurtvoetbalvereniging WSB Street en wandelvoetbalvereniging de Voskes zullen er op vaste trainingsmomenten een balletje trappen. WSB Street op dinsdag- en donderdagnamiddag en de Voskes op vrijdagnamiddag. Op alle andere momenten zal het voetbalveld toegankelijk zijn voor iedereen in de buurt.

De KAA Gent Foundation bedankt haar partners voor de steun:


 

#COBW #morethanfootball #sociaalsportief