Next Match: Bekerfinale KAA Gent - RSCA

Next Match: Bekerfinale KAA Gent - RSCA

Onze blauw-witte tenue ligt klaar, onze stem is opgewarmd en de zemels beginnen te komen. Paasmaandag komt steeds dichterbij. Quasi elke Gentenaar krijgt stilaan last van bekerkoorts. Matisse Samoise en Jordan Torunarigha houden het hoofd koel. 

MATISSE SAMOISE

Het aftellen naar de bekerfinale is definitief ingezet. Supporters hebben al volop last van “zemels”, maar bij onze youngster Matisse Samoise blijkt dat nogal mee te vallen. “De echte stress voel ik vandaag nog niet. Ik ben het intussen ook gewend om topwedstrijden te spelen, als is de bekerfinale natuurlijk nog iets anders. Ik word er de laatste dagen vaak op aangesproken, dus het leeft echt wel bij de fans.”

Matisse werd geboren op 21 november 2001 en is dus nog maar 20 jaar. “En toch was ik er al als 7-jarige supporter al bij toen KAA Gent in 2008 de bekerfinale speelde tegen Anderlecht. Toen verloren we met 3-2, maar twee jaar later stond ik weer op de Heizel toen het wel lukte tegen Cercle Brugge. De finale van 2019 tegen KV Mechelen heb ik gemist omdat ik die dag een scholentoernooi moest spelen in Spanje.”

“Voor de finale van maandag trainen we niet anders dan gewoonlijk. Maar zotte tackles gaan we de laatste dagen uiteraard niet meer doen. Het zou kunnen dat ik tegenover Sergio Gomez komt te staan, al is hij blijkbaar onzeker. Maar eigenlijk maakt het me niet uit tegen wie ik sta. Ik focus op mijn eigen wedstrijd. Ik heb trouwens al tegen Gomez gespeeld en ik vond dat een leuk duel. Hij speelt aanvallend, maar dat betekent dat er voor mij ook meer ruimte is”, vertelt Matisse.

Als rasechte Gentenaar en jeugdproduct van KAA Gent is de beker winnen een droom voor Samoise. “Het moet fantastisch zijn om als Gentenaar de beker mee te nemen naar je eigen stad. Dat wordt door de supporters nooit vergeten.” 

JORDAN TORUNARIGHA

We twijfelen er niet aan dat Jordan Torunarigha maandag aan de aftrap zal staan en daar is ook een goed argument voor: “Op het gelijkspel tegen Cercle Brugge na hebben we alle wedstrijden in de competitie en de beker waarin ik meespeelde, gewonnen”, zegt onze Duitse verdediger. 

“Dit wordt mijn eerste echte finale als een prof. Het zal een harde wedstrijd zijn, maar we gaan ervoor knokken. Ik wil deel uitmaken van een ploeg die de beker wint, we verdienen het ook. Of er meer druk is omdat we de Champions’ Play-offs net niet gehaald hebben? Ik vind van niet, nee. Iedereen zal het beste van zichzelf geven. We hebben Anderlecht al geklopt dit seizoen. Wie toen de beste was, telt eigenlijk niet. Een doelpunt meer scoren dan de tegenstander, dat is het belangrijkste.”

Of Vadis Odjidja fit raakt voor de finale is nog een vraagteken, maar Jordan hoopt alvast van wel. “Vadis is een leider. Hij wil altijd de bal en creëert kansen. Het zou dus goed zijn om hem erbij te hebben.”