Preben Blondeel...zijn verhaal

Preben Blondeel...zijn verhaal

Preben 'AG Insurance fair player' van deze maand.

“ Ik ben Preben en speel mijn eerste jaar bij KAAG. Ik speelde daarvoor 2 jaar bij LS Merendree. Op zondag 6 december 2015 nam ik deel aan de KAAG voetbalschool. Daar heeft Peter Van den Abeele me gevraagd of ik eens wou komen meetrainen met de U7 van KAAG. Van een Sinterklaasgeschenk gesproken.

Sedertdien ben ik wekelijks komen meetrainen en sedert augustus 2016 heb ik de overgang gemaakt naar de U8 bij KAAG.

We zijn  met 15 goede spelers in onze u8-ploeg en hebben 2 goede trainers, Nick en Kristof. We trainen 3 maal per week en spelen 1 tot 2 wedstrijden elk weekend.

We hebben dit seizoen al veel mooie momenten meegemaakt:

Anderlecht al 3 keer geklopt, tegen Genk de finale op het tornooi in Berchem gewonnen, maar ook de verloren halve finale tegen Ajax op het tornooi in Amsterdam of het gelijkspel tegen Benfica Lissabon op het tornooi in Schaerbeek waren toch wel fantastisch. Winnen tegen FC Koln of het Chinese Sjenghzen, spelen op het mooie complex van Standaard Luik, in tornooipoules uitkomen tegen PSG of Feynoord, maar ook de wedstrijden tegen de u9 van Poesele en Deinze waren ook heel tof en allemaal belevenissen. Te veel eigenlijk om hier allemaal op te noemen.

In totaal speelde ik dit jaar al 35 matchen voor KAAG  en 64 tornooiwedstrijden. We scoorden hierin al 980 keer met onze ploeg en kregen er maar 389 binnen.

Mijn hobby’s naast voetbal zijn vooral tennis, chiro en naar allerlei sportevenementen gaan kijken. Ik heb een grote zus van 9 jaar, Mette-Marit zij kan goed dansen en gitaar spelen.Mijn favoriete speler bij KAAG is Kubo: hij werkt hard, is belangrijk voor de ploeg en maakt mooie doelpunten.

Vandaag was het de max. We werden opgewacht aan de VIP-ingang door Franky Van den Berghe en zagen al onmiddellijk de spelers rondlopen een beetje verder. We mochten snel het terrein op en zagen de eerste ploeg opwarmen. Ik nam plaats in dugout waar zij ook soms zitten. Mooi hoor. Langs de andere zijde in de dugout zat Hein zijn spelers te bekijken.

Ik werd ook geïnterviewd en het werd getoond op de grote schermen, indrukwekkend en … spannend met al dat volk J.

… wat een ervaring. Ik mocht ook op de foto met de 2 indianen van KAAG en daarna verzamelden we onder de tribunes met de andere kindjes om op te lopen. Cameras, fotografen, stewards, mensen in kostuum, … wat een belevenis.

Daar kwamen de spelers van Gent, en die van Charleroi, ook de trainers, en ik mocht mee oplopen met de scheidsrechters en de wedstrijdbal vasthouden. Het stadium zat vol en er was veel sfeer.

Samen met zus en mama en papa hebben we dan de wedstrijd mogen bekijken.

Een bijna perfecte dag, alleen Jammer dat we niet hebben gewonnen.

Bedankt dat ik dit allemaal mocht beleven. COBW”

Preben Blondeel