Terugblikken op een mooi eSportsseizoen

Terugblikken op een mooi eSportsseizoen

Het seizoen 2022-2023 bracht ons mooie momenten op het veld en ook in de virtuele voetbalwereld werd het een knap seizoen dankzij Milan Plevier en onze partners Combell en Alternate.

DE FLUKSE NEDERLANDER

Milan Plevier werd begin dit jaar voorgesteld als onze nieuwe eSporter. De jonge Nederlander (16) is de toekomst van het spelletje. Op 13-jarige leeftijd won hij zijn eerste toernooi en werd hij beloond met een eerste contract bij Heracles Almelo. De Nederlandse club zakte afgelopen seizoen naar de tweede klasse. Milan kon zo voor hen niet langer deelnemen aan de Nederlandse esportscompetitie en KAA Gent kreeg de kans hem te strikken voor ons team.

VIERDE IN DE POULE DES DOODS

In de ePro League werden de teams opgedeeld in twee poules. KAA Gent kwam uit in de 'poule des doods' met topfavorieten KRC Genk, Club Brugge en ervaren rotten Standard de Liège en RSC Anderlecht.

Milan schoot fantastisch uit de startblokken en klopte op speeldag 1 Standard met 1-2. Later volgden nog overwinningen tegen Club Brugge (0-1) en Anderlecht (1-0). De overwinning tegen RSCA kwam er na een doelpunt in de laatste minuut. Een schitterend moment waarvan we graag nog eens de beelden delen.

Met de vierde plaats in de moeilijke poule kwalificeerde hij zich voor de kwartfinales. Union bleek er te sterk maar de top vier bereiken was een fantastische prestatie!

Als club zijn we trots op het afgelegde parcours met Milan en trouwe partners Combell en Alternate.

EINDKLASSEMENT


#COBW #EPROLEAGUE