Jong KAA Gent wint na volwassen match van Tienen

6 op 6 voor Emilio Ferrera en zijn jongens in 2023: tegen Tienen volstond 1 doelpunt om een nieuwe driepunter bij te schrijven.

Na een periode van blessureleed kon Célestin De Schrevel zijn plaats in doel weer innemen. In zijn eerste wedstrijd sinds 12 november hield hij meteen de 0 op het bord. Tienen was herhaaldelijk gevaarlijk maar miste enkele opgelegde kansen. Ze loerden op de counter om zo te verrassen.

De 0-0 bij de rust was niet onlogisch, maar bij het begin van de tweede helft was het eerste en enige doelpunt dan toch een feit. Cederick Van Daele zorgde vanaf de penaltystip voor de 1-0. Daarna werd het spel potiger, zo raakte Pieter Jochmans van Tienen in een duel gewond in het aangezicht. Hij brak zijn neus, oogkas en sinussen. Onze dokter kon de nodige hulp bieden. We wensen Pieter dan ook een spoedig herstel. Jong KAA Gent stond zijn mannetje en trok de match uiteindelijk over de streep.

Onze beloften staan op de zesde plaats in het klassement en doen volop mee voor een plaats in de top-4, die recht geeft op promotie naar 1B. Komende zaterdag wacht een uitwedstrijd bij Rupel-Boom, de 16e in de stand. Op naar 9 op 9?