Beloften met belangrijke zege tegen Charleroi

Belangrijke zege voor onze beloften. Nochtans moest bij aanvang van de wedstrijd de coach noodgedwongen nog een wissel doorvoeren.
Bram Lagae moest forfait geven wegens ziekte. Justin Munezero kwam hem vervangen centraal in de verdediging.

Onze beloften namen onmiddellijk de wedstrijd in handen. Toch was het Charleroi die bij een vlugge uitbraak kon scoren.
Een Zebra ontsnapte aan de aandacht en trapte de 0-1 mooi overhoeks binnen.
Onze beloften bleven echter niet bij de pakken zitten en de defensie van Charleroi werd voortdurend onder druk gezet. Enkele minuten later kregen we dan ook wat we verdienden. Tibe De Vlieger speelde mooi Malick Fofana vrij.
Die bracht de bordjes in evenwicht. 1-1.
Na de goal verwaterde de wedstrijd met bitsige duels op het scherp van de snede, en soms erover. Rusten met een gelijkspel.

Hetzelfde beeld in de tweede helft: KAA GENT met het meeste balbezit en enkele doelrijpe kansen. Onze spitsen waren konden echter niet afwerken.
Het werd wachten tot minuut 58. Cederick Van Daele met de voorzet, via een verdediger van Charleroi doorgekopt naar de vrijstaande Ndiaye die bedankte met een mooie goal. 2-1.
Kort daarna werd Charleroi herleid tot 10 (2x geel). Toch kwam Charleroi nog gevaarlijk opzetten. Gelukkig  konden onze beloften deze overwinning over de streep trekken.
Uitstekend resultaat en een stimulans voor de komende weken en de strijd op de eerste vier plaatsen.