💬 "Het is aan ons om het af te maken"

💬  "Het is aan ons om het af te maken"

Speeldag 33 - JPL - 16-04-2023 om 16:00 u

Op de laatste speeldag strijden we tegen KV Oostende voor een plek in Play-off 1. Na het gelijkspel Achter de Kazerne hebben we het nog steeds in eigen handen. We spraken na afloop met doelpuntenmaker Matisse Samoise, kapitein Sven Kums en coach Hein Vanhaezebrouck.

Hein Vanhaezebrouck: "Op basis van de kansen hadden we hier de drie punten kunnen pakken"

Matisse Samoise: "Het is aan ons om het af te maken"

Matisse Samoise schoot Gent op rozen Achter de Kazerne. “Op het moment dat ik de bal kreeg, had ik al besloten: ‘Nu schiet ik gewoon’.” Les van donderdag geleerd, goede leerling. “Het is mooi dat hij binnen ging”. De match had het zonder meer nodig. “In het begin liep het voor de ploeg wat stroef. De oplossingen lagen niet voor het grijpen. Na de rust ging het gelukkig iets beter naar mijn gevoel. Als je zelf op het veld staat, is het niet altijd eenvoudig om te zien wat er minder loopt.”

Dankzij het doelpunt van de Gentenaar staan we nog steeds op die levensbelangrijke vierde plaats. “We wilden absoluut winnen vandaag, maar als je op 10 minuten van het einde op 1-1 staat, moet je ook niet dom doen natuurlijk. Nu gewoon thuis afmaken, besefte iedereen.”

Tussendoor volgt een tripje Londen - schitteren voor 60.000 man: en of de jonkie daar naar uitkijkt. “Daarvoor ben ik voetballer geworden. We moeten er van genieten en met veel drang die match aanvatten”. Historie is in de maak. “Zeker, we komen van ver terug - wie had dat een paar maanden geleden gedacht? De komende matchen zijn cruciaal. Het is aan ons om het af te maken.” (RG)

Sven Kums: "Kansen gehad om die tweede te maken"

Sven Kums wond er geen doekjes om. “We kwamen zeker voor meer. Het was niet altijd top vandaag, met soms veel afval, maar we hebben toch wel wat kansen gehad om die tweede te maken. Met het resultaat van gisteren in gedachten schuwden we wel wat risico tijdens het laatste kwartiertje”. Slim, zoals altijd. Ons lot blijft zo in eigen handen.

Op Gent tegen de al veroordeelde kustboys. “Het is oppassen, want misschien spelen ze nu meer bevrijd.” Maar geen excuses, beseft ook de kapitein. “We moeten het thuis gewoon afmaken.” Donderdag eerst wat Europese historie schrijven. “We willen voor de verrassing zorgen.” Heel Gent hoopt het alvast met hem mee. (RG)


#COBW KVMGNT