Arnar Vidarsson & Emilio Ferrera zetten samen hun schouders onder de KAA Gent jeugd

Arnar Vidarsson & Emilio Ferrera zetten samen hun schouders onder de KAA Gent jeugd

KAA Gent heeft een nieuwe trainer aangesteld voor zijn beloftenelftal. Arnar Vidarsson wordt de opvolger van Emilio Ferrera, die voor een andere rol kiest in de jeugdopleiding van KAA Gent.

Arnar Vidarsson (45) is een bekende naam in het Belgische voetbal. Hij speelde in ons land jarenlang voor Sporting Lokeren en Cercle Brugge, goed voor bijna 400 wedstrijden in de hoogste klasse. Hij was ook bij beide clubs aan de slag als (interim)coach. 

De voorbije jaren was de IJslander actief als analist en bondscoach in zijn vaderland. Vidarsson stond tijdens 32 interlands langs de zijlijn. Daarvoor had hij al de U21 van IJsland onder zijn hoede. Als coach van Jong KAA Gent gaat Arnar nu opnieuw aan de slag met talentvolle jongeren.

 “Het is altijd mijn droom geweest om bij een topclub in België te werken. Ik ben dan ook heel trots en blij. De laatste stappen van de jeugd naar het eerste elftal zijn vaak de moeilijkste. Daarbij wil ik helpen, want ik werk graag met de jeugd. Ik wil voorzitter Ivan De Witte, Michel Louwagie en Hein Vanhaezebrouck bedanken. We hebben goeie gesprekken gehad en ze tonen vertrouwen in mij.” - Arnar Vidarsson

EMILIO FERRERA ZET SUCCESVERHAAL VERDER

Emilio Ferrera (55) behaalde de afgelopen twee seizoenen knappe resultaten met de Gentse jeugd. Zo loodste hij Jong KAA Gent twee keer naar een mooie vijfde plaats, dit seizoen in 1e Nationale en vorig seizoen in de beloftencompetitie. Ook de U18 en U21 vielen onder zijn verantwoordelijkheid. De U18 werd landskampioen van België en veroverde de Beker van België. Bij de U21 pakte KAA Gent ook de beker. 

Na twee seizoenen heeft Emilio nu beslist om de taak van coach van Jong KAA Gent door te geven. Hij is een belangrijke figuur in de Gentse jeugdopleiding en zal in een andere rol de lijnen uitzetten in het Buffalo Talent Center. Daarover worden momenteel de laatste gesprekken gevoerd. 

 


#COBW #JONGKAAGENT #GENERATIEGENT