Jong KAA Gent stuurt Virton met forfaitscore naar huis

Jong KAA Gent stuurt Virton met forfaitscore naar huis

Dankzij een overwinning tegen Virton is Jong KAA Gent naar de vierde plaats geklommen in 1e Nationale. Het werd een doelpuntenfestival zaterdagavond in de Chillax Arena, want onze beloften haalden het met 5-0.

Virton was niet naar Oostakker gekomen om offensief voetbal te spelen. De bezoekers lieten het initiatief aan Jong KAA Gent en hielden met die tactiek stand tot aan de rust, 0-0. Meteen na de pauze brak Mykhailo Dubrovnyi de ban. Toen even later ex-KAA Gent-speler Mboyo rood kreeg, konden de jongens van Arnar Vidarsson de match uitspelen. 

Tibe De Vlieger, vorige week ook al goed voor een doelpunt tegen Knokke, scoorde twee keer. Het licht ging nu helemaal uit bij Virton. In het slotkwartier volgde Ahmed Abudallahi het voorbeeld van De Vlieger: ook hij trof nog twee keer raak. Jong KAA Gent kan dus met vertrouwen afreizen naar de volgende wedstrijd, zondag in Tienen (15u).

KLASSEMENT 1e Nationale

Opstelling: Fortin, Abdullahi, Agbor, De Vlieger, Dubrovnyi (61'), Goodluck, Lagae, Munezero (75'), Stevens, Van Meirvenne (75'), Wakaka.

Wissels: Van Den Bergh (61'), Ayinde (75') , Van Hoorick (75')

Doelpunten: Dubrovnyi (48'), De Vlieger (67' en 70'), Abdullahi (80' en 89').


#COBW #JONGKAAGENT #GENERATIEGENT