Doet Hugo Cuypers beter dan Jelle Vossen?

Doet Hugo Cuypers beter dan Jelle Vossen?

Zondag wacht ons een nieuwe Slag om Vlaanderen, dit keer op het veld van Club Brugge. Lopen we verder uit op de Bruggelingen? Of houdt Club tegen de Buffalo's voor de 5e competitematch op rij de nul? Lees hier de stats. 

🔹 De topschutters van KAA Gent en Club Brugge in de competitie tellen evenveel doelpunten. Tarik Tissoudali en Andreas Skov Olsen scoorden dit seizoen allebei al 7 keer in de Jupiler Pro League.

🔹 Andreas Skov Olsen is momenteel bezig aan zijn langste reeks wedstrijden zonder treffer in de Jupiler Pro League. De Deen scoorde niet in de laatste 6 competitiematchen. 

🔹 Hugo Cuypers scoorde in 2023 al 23 keer in de Jupiler Pro League en kan de eerste Belg worden met 24 treffers in een kalenderjaar sinds Jelle Vossen in 2012 (24). Het eeuwrecord staat op naam van Wesley Sonck (28 goals in 2001).

🔹 KAA Gent won de eerdere ontmoeting met Club Brugge dit seizoen (2-1) en kan voor de derde keer deze eeuw beide duels met Blauw-Zwart binnen een regulier seizoen winnen. Eerder gebeurde dat ook in 2008-2009 en 2021-2022.

🔹 Club Brugge won acht van zijn laatste twaalf thuismatchen tegen KAA Gent in de Jupiler Pro League en hield in zes van die wedstrijden de nul. De vier andere duels draaiden uit op 3 overwinningen voor Gent en 1 gelijkspel. 

🔹 In zijn laatste 4 competitiewedstrijden hield Club Brugge telkens de nul. Alleen Antwerp kreeg dit seizoen minder doelpunten tegen in eigen huis dan Club Brugge. Antwerp incasseerde maar 3 goals in het eigen stadion, Club Brugge net als Standard en KV Mechelen 7. 

🔹 Alleen Standard pakte dit seizoen meer punten tegen de huidige top-6 in het klassement dan KAA Gent. Standard pakte 10 punten, KAA Gent - net als Union - 8. 

🔹 Drie spelers van KAA Gent kwamen in actie in alle 17 competitiewedstrijden van het seizoen: Tsuyoshi Watanabe, Sven Kums en Jordan Torunarigha. Watanabe miste nog geen enkele minuut. 


#COBW #CLUGNT #JPL