Kamil Piatkowski is een Buffalo!

Kamil Piatkowski is een Buffalo!

De 22-jarige Pool Kamil Piatkowksi heeft een contract tot eind dit seizoen getekend bij KAA Gent. Kamil komt over van het Oostenrijkse Red Bull Salzburg en wordt gehuurd tot juni 2023. Hij is een snelle en krachtige rechtsvoetige centrale verdediger met een grote sprongkracht. Kamil, bijgenaamd "Piona", zal met rugnummer 4 spelen.

"We zijn verheugd dat we Kamil konden overtuigen om naar Gent te komen. Het is een speler die we nauwlettend volgen sinds zijn tijd in Polen. Nu we de kans kregen om hem te halen, hebben we niet getwijfeld. Kamil is een complete verdediger, fysiek sterk, snel en met goede voeten. Hij staat te popelen om zich te bewijzen. We kijken ernaar uit om hem binnenkort te zien spelen." - Samuel Cardenas, hoofdscout KAA Gent. 

Pools international

Kamil tekende in februari 2021 een contract tot 2026 bij Red Bull Salzburg, dat hem meteen terug uitleende aan Raków Częstochowa. Bij Raków maakte hij zijn debuut in de Poolse eerste klasse. Piatkowski speelde er in totaal 59 matchen en won met hen de Poolse beker. Rakow was overigens vorig seizoen de laatste tegenstander van KAA Gent in de play-off-ronde van de UEFA Conference League. Piatkowski had toen al getekend bij RB Salzburg en speelde dus niet mee.

Dit seizoen begon hij bij Red Bull Salzburg, maar nu maakt hij dus de overstap naar Gent. Piatkowski speelde ook al voor de Poolse nationale ploeg. Hij maakte op 29 maart 2021 zijn debuut als international en heeft voorlopig 3 interlands achter zijn naam staan. 

Wij kijken ernaar uit om "Piona" te zien spelen bij de Buffalo's. Welkom Kamil, "Witaj Kamil"!


#COBW #TRANSFER