Next Match: KAA Gent - RFC Seraing

Next Match: KAA Gent - RFC Seraing

Voorbeschouwing

De finale race van de reguliere competitie is ingezet. We gaan tegen Seraing vol voor de 9 op 9. Ben jij erbij woensdag? Geniet zoals vanouds van een avondje voetbal. Onze coach en viking achterin, Andreas Hanche-Olsen, blikten vooruit op de inhaalwedstrijd.

PERSCONFERENTIE

"Terug wat meer volk in het stadion met een pint en een frietje. Meer moet dat niet zijn voor een ouderwetse voetbalavond. Ik ben blij dat we terug richting normaal gaan. Laten we er vrijdag een feest van maken."  - Hein Vanhaezebrouck

De persconferentie begon met goed nieuws. Onze coach kondigde de terugkeer van een vechter aan. "Roman Bezus zit in de selectie. Hij heeft deze week enkele trainingen kunnen afwerken met de groep en dat verliep goed. Ik denk dat iedereen blij is nu zijn naam terug op het blad staat. We zullen zien of hij ook al minuten maakt, dat wachten we nog even af. Lemajic is er dan weer niet bij. Hij kwam ongelukkig neer op training en had last van zijn nek. Voor Okumu komt de partij nog te vroeg. Verder mogen jullie quasi dezelfde kern verwachten als de voorbije matchen. Julien De Sart zit de komende twee wedstrijden geschorst uit. Hij mist dus de wedstrijden tegen Seraing en Standard."

Naast Bezus viel er nog positief nieuws te rapen. Vrijdag gaan de versoepelingen in. Net zoals iedereen kijkt Hein Vanhaezebrouck er naar uit. "Terug wat meer volk in het stadion met een pint en een frietje. Meer moet dat niet zijn voor een ouderwetse voetbalavond. Ik ben dan ook blij dat we terug richting normaal gaan. Laten we er vrijdag een (veilig) feest van maken. Hopelijk wordt de storm geen spelbreker." 

ANDREAS HANCHE-OLSEN

Achterin beschikt de coach over een luxeprobleem. Buiten Okumu zijn alle verdedigers fit. Met de terugkomst van Mike Ngadeu treft Andreas Hanche-Olsen zijn maatje terug. "Mike brengt expertise en ervaring. Naast hem spelen is een gemak. We speelden al zo vaak samen dat we perfect weten waar de andere staat. Met Jordan en Ibrahima hebben we nu nog twee extra opties. Dat is alleen maar fijn."

Met Seraing treffen we net als Eupen een team uit de onderste regionen van de rangschikking. "Altijd moeilijk", getuigde Hanche-Olsen. Als team speelden we vaak onze zwaarste matchen tegen teams uit de rechterkolom. We moeten de match op Eupen in het achterhoofd houden. Het was lastig, we kregen een onverdiende rode kaart maar pakten de overwinning op mentaliteit. Nie neuten, nie pleuje zoals ze hier zeggen. We gaan vol voor die 9 op 9 vrijdag. Dat staat vast."

HEAD-2-HEAD

KAA Gent      RFC Seraing
DDLWW                                  Last 5 games                           LWDLL
5 Position 17
43 Points 23
39 Goals Scored 26
27

Goals conceded

53

PRE-MATCH FACTS

  • KAA Gent speelt voor het eerst sinds 23 september 1995 een thuiswedstrijd tegen RFC Seraing in 1A, destijds boekten de Buffalo’s een 4-2 zege.
     

  • KAA Gent verloor slechts één van de acht thuisduels met Seraing op het hoogste niveau (W4, G3), in februari 1984 (1-2).
     

  • Gent won slechts één van de laatste vijf Jupiler Pro League-duels met promovendi (G3, V1) en kwam in de laatste drie dergelijke ontmoetingen niet tot scoren, waaronder het uitduel met Seraing eerder dit seizoen (0-0).
     

  • Gent is zonder zege in de laatste drie thuisduels in de Jupiler Pro League (G2, V1); de laatste langere thuisreeks zonder overwinning dateert van augustus-september 2017 (toen 4).
     

  • RFC Seraing verloor de laatste vijf uitduels in de Jupiler Pro League, samen met Beerschot de langste reeks in de competitie; Seraing is het enige team dat buitenshuis nog niet gelijkgespeelde in de Jupiler Pro League 2021/22 (W2, V11).
     

  • Gent deed dit seizoen 25 doelpogingen na een snelle uitbraak in de Jupiler Pro League, minstens zeven meer dan iedere andere ploeg, terwijl ze ook het team zijn dat het vaakst scoorde na een snelle uitbraak in de JPL 2021/22 (5 keer).
     

  • Seraing slaagde er niet in om te scoren in veertien verschillende Jupiler Pro League-matchen dit seizoen, waaronder in acht van de laatste tien; minstens twee keer vaker dan iedere ploeg in de competitie.
     

  • Matchen van Gent in dit Jupiler Pro League-seizoen zagen in totaal 66 doelpunten (39 door Gent, 27 door tegenstanders), samen met KV Kortrijk het laagste aantal van alle ploegen in de competitie.
     

  • Sinds Opta de Jupiler Pro League in volledig detail analyseert (2014/15) maakte Laurent Depoitre al zijn 44 goals in de competitie van binnen het strafschopgebied; alleen Zinho Gano (60/60) en Paul Onuachu (57/57) hebben wat dat betreft een hogere score over deze periode.
     

  • Seraing behaalde gemiddeld 0,67 punt per competitieduel onder Jean-Louis Garcia dit seizoen (4 punten in 6 matchen), tegenover 0,90 punt per duel onder Jordi Condom Auli (19 punten in 21 matchen).

BOODSCHAP PRO LEAGUE

Fans are coming home

Welkom terug! Welkom terug langs de Belgische velden, welkom terug in de Jupiler Pro League. Dit weekend mogen fans massaal terug naar de stadions om hun favoriete team aan te moedigen. Uit én Thuis. Zonder mondmaskers, mét een frisse pint en vooral met veel ‘goesting’.

Voetbal zonder fans. Voetbal met beperkte fans. Voetbal met mondmaskers. Bubbels in de tribune maar niet in je bierglas. Geen warme hamburger na de wedstrijd. Geen uitfans. Voetbal was de afgelopen tijd niet hetzelfde. Maar dat is voorbij. We verwelkomen jullie massaal terug in de Belgische voetbalstadions. Als thuissupporter én als uitsupporter. Om terug die typische voetbalsfeer te creëren en samen mooie momenten mee te maken. Om de overwinningen te vieren en de nederlagen samen te verwerken. Euforisch of ontgoocheld maar altijd respectvol.

De voetbalcommunity is zo divers maar toch ook zo samenhorig. We delen allemaal de passie voor de mooiste sport ter wereld. Laat ons vanaf dit weekend allen samen ambassadeurs zijn voor het voetbal en ons van onze beste kant laten zien. Met respect voor elkaar, voor de tegenstanders, voor de scheidsrechters. Passioneel maar positief.

Welkom terug, welkom thuis, welkom in de Jupiler Pro League.

#ComingHome


COBW | #KAAGENT #GNTSER