Ramsi (12): "Een middag om nooit meer te vergeten"

Ramsi (12): "Een middag om nooit meer te vergeten"

Ramsi Vandekerckhove uit het zesde leerjaar van basisschool De Harp gaf voetballes in de kleedkamer van KAA Gent. Hein Vanhaezebrouck was één van zijn aandachtige luisteraars.

Ramsi stuurde enige tijd geleden een mailtje naar de KAA Gent Foundation. Of het mogelijk zou zijn dat hij zijn spreekbeurt over voetbal in de Ghelamco Arena zou mogen geven, was zijn vraag. Zo'n vraag konden we niet naast ons neerleggen. Samen met Juf Saskia bezorgden we Ramsi de dag van zijn leven.

We ontvingen de klas officieel voor een rondleiding waarbij we ook een lokaal ter beschikking zouden stellen voor de spreekbeurt. Eens aangekomen in de spelerstunnel, werd de klas verwelkomd door Hein Vanhaezebrouck. Ramsi kon zijn spreekbeurt geven in het kloppende hart van de Ghelamco Arena: de kleedkamer van de Buffalo's.

Als een volleerde professor stak Ramsi van wal. Waar komt voetbal vandaan? Hoe zitten de spelregels in elkaar? Wie was Maradona? Eindigen deed hij met het verhaal van KAA Gent en de Ghelamco Arena.

Hein Vanhaezebrouck was onder de indruk: "Mochten scheidsrechters de regels zo goed kunnen uitleggen als jij, was er veel minder discussie op het veld".

De Gentenaar bracht verslag uit van de avonturen van Ramsi: lees het artikel hier!

De KAA Gent Foundation dankt haar partners voor de steun