Persconferentie Hein Vanhaezebrouck en Vadis Odjidja

Persconferentie Hein Vanhaezebrouck en Vadis Odjidja


Op Paaszondag zijn onze spelers samen met de coach al even het veld komen verkennen in het Koning Boudewijnstadion. De grasmat lag te blinken in de zon en het belooft ook maandag een prachtige lentedag te worden. Met een happy end, toch? 

Op de laatste training in Oostakker konden Vadis Odjidja en Joseph Okumu meetrainen met de groep. “Wat hun inzetbaarheid betreft, is nog afwachten tot morgen”, sprak Hein Vanhaezebrouck. “Hopelijk volgt er geen reactie op de training van vandaag.”

“We hebben de finale op een zo normaal mogelijke manier voorbereid, maar je weet dat het geen wedstrijd is als een andere. We kunnen een trofee winnen, dan wordt de focus verdriedubbeld. Maar deze groep kan daar goed mee omgaan.” - Hein Vanhaezebrouck

“Onze ploeg heeft ervaring, maar daar kijk ik niet zozeer naar. Je hebt jonge spelers die de kalmte bewaren, en ervaren jongens die toch kampen met zenuwen. Gert Verheyen zei dat het voor hem pas na de 7de finale stilaan normaal aanvoelde.” 

Ook onze aanvoerder schoof aan op de persconferentie: “Ik heb inderdaad de hele training meegedaan”, zei Vadis. “Nu is het wel nog wachten tot morgen. De beslissing of ik zal spelen, zal kort voor de wedstrijd vallen.”

“Hoe dan ook is de finale heel belangrijk voor de spelers, de staf, de fans, het bestuur. Voor iedereen die met Gent verbonden is. We zijn goed voorbereid en we weten was ons te doen staat. Nu is het aan ons.” - Vadis Odjidja

“Over de finale van 2019 tegen KV Mechelen hebben we niet echt meer gesproken. Het heeft geen zin om daar nog op terug te komen. Bovendien ben ik de enige die er toen bij was, denk ik. Er is goed gewerkt deze week en de sfeer is goed. Morgen zal de spanning stijgen, maar we zijn er klaar voor.”