Jong KAA Gent wint met 3-1 van VK Ninove

Jong KAA Gent is voor de derde week op rij ongeslagen gebleven. Afgelopen zaterdag hielden de jonge Buffalo’s de drie punten thuis tegen VK Ninove. Het werd 3-1 dankzij onder meer de negende goal en zesde assist van het seizoen van Goodluck Igbokwé.

VK Ninove had al drie wedstrijden niet meer gewonnen en staat 18e in het klassement. Toch maakten de bezoekers het Jong KAA Gent knap lastig. Na een halfuur voetballen kon Jong KAA Gent een tegenaanval opzetten na balrecuperatie van Rune Van Den Bergh. Via Goodluck Igbokwé belandde de bal bij aanvoerder Van Daele die de 1-0 op het bord zette.

Na rust was Jong KAA Gent beter op dreef. Iets voor het uur kopte John Arthur op aangeven van alweer Igbokwé de 2-0 staalhard binnen. Toch was de match nog niet beslist, want een kwartier voor het einde maakte VK Ninove de 2-1.

Die spanning was evenwel van korte duur, want een minuut na die aansluitingstreffer maakte Goodluck Igbokwé er 3-1 van. Na twee assists beloonde de Nigeriaanse aanvaller zichzelf met het derde Gentse doelpunt van de avond. Vlak voor affluiten kreeg Lufira Luebo nog een rode kaart, waardoor VK Ninove de wedstrijd met z’n tienen moest afwerken.

Jong KAA Gent staat nu zesde in de stand. Met zeven punten achterstand op de vierde, La Louvière, mag Jong KAA Gent geen punten meer laten liggen om nog kans te maken op promotie. Zaterdag trekken de jonge Buffalo’s naar hekkensluiter Mandel United.