Twee bekerfinales voor onze jonge Buffalo's!

Mooi nieuws vanop het Buffalo Talent Center, want KAA Gent heeft zich geplaatst voor de finale van de Beker van België bij de U18 én de U21. In de finale nemen ze het allebei op tegen KV Oostende.

Dinsdagavond was het eerst de beurt aan Jong KAA Gent, dat Westerlo versloeg na een spectaculaire wedstrijd. Onze jongens haalden het op eigen veld met 5-3. Jong KAA Gent mocht enkel aantreden met spelers tot 21 jaar. Cederick Van Daele, Brian Agbor en Justin Munezero kwamen zo niet in actie. Malick Fofana was er dan weer wel bij.

Er was een veerkrachtig Jong KAA Gent nodig om Westerlo te verslaan, want onze jonge Buffalo’s moesten meermaals terugvechten na een achterstand. Na 6 minuten kwam Westerlo al op voorsprong, maar amper 1 minuut later was Matias Fernandez daar om gelijk te maken. Westerlo bleef komen en liep met 2 doelpunten uit tot 1-3. De broodnodige aansluitingstreffer kwam er nog voor de rust via aanvoerder Bram Lagae, die zo voor de 2-3 zorgde.

Na de pauze ging Jong KAA Gent op en over Westerlo. Igbokwe Goodluck - de jongste weken goed op dreef - scoorde twee keer, en nog was de doelpuntenkermis niet voorbij. Malick Fofana zette de 5-3-eindstand op het bord.

Een dag later volgde onze U18 het goeie voorbeeld van Jong KAA Gent. Onze kampioenenploeg trok naar Oud-Heverlee Leuven voor haar halve finale en kwam terug met een 1-4-overwinning. Mykhailo Dubrovnyi (2x), Ahmed Abdullahi en Bilal Sanhaji zorgden voor de Gentse doelpunten.

Op naar de bekerfinale dus, waarin zowel de U21 als de U18 het zal opnemen tegen KV Oostende. Waar en wanneer die finales gespeeld worden, staat nog niet vast. Proficiat en veel succes straks, Buffalo’s!