Jong KAA Gent debuteert met gelijkspel in 1e Nationale

Onze Gentse beloften - die tegenwoordig door het leven gaan als Jong KAA Gent - stonden woensdagavond voor hun vuurdoop in 1e Nationale. Jong KAA Gent maakte een meer dan degelijke indruk en toonde zich weerbaar door tot twee keer toe een achterstand op te halen: 2-2.

De eerste wedstrijd in de Chillax Arena was er eentje met meerdere gezichten. Jong KAA Gent schoot stevig uit de startblokken en Robbie Van Hauter stelde de doelman van Visé al na één minuut op de proef, maar Mignon was bij de pinken en verwerkte de bal in hoekschop.

Niet veel later was het aan de overkant wel prijs: Marten Wilmots - zoon van - kwam plots oog in oog te staan met Vanden Borre en faalde niet. Visé op voorsprong na nog geen zes minuten spelen.

Jong KAA Gent bleef niet bij de pakken zitten en ging verder op het elan waarop het begonnen was: onbevreesd en met drang naar voren. Loon naar werken volgde toen Cederick Van Daele in de 24ste minuut Ibrahim Salah zocht en vond: 1-1.

Er was geen vuiltje aan de lucht en beide ploegen leken akkoord te gaan met een gelijkspel bij rust, maar slordig balverlies bij Jong KAA Gent strooide nog roet in het eten. Van Hauter zag geen andere optie dan op de noodrem te gaan staan en mocht nog voor de rust gaan douchen. Jong KAA Gent moest met tien man verder en tot overmaat van ramp scoorde Visé op de vrije trap die volgde op de fout. Een eerste echte kennismaking met volwassen voetbal voor onze youngsters: 1-2 bij de rust.

Wederom lieten onze jonge Buffalo’s de achterstand niet aan hun hart komen. Een bedrijvige Salah bediende Malick Fofana na 7 minuten spelen in de tweede helft en die hing op zijn beurt de bordjes weer in evenwicht: 2-2.

Nadien nam Visé langzaam maar zeker de wedstrijd in handen. Zo moest Vanden Borre zich tot tweemaal toe strekken om een nieuwe achterstand te voorkomen.

Twintig minuten voor tijd piepte Jong KAA Gent nog eens aan het venster met een listige poging van Van Daele op vrije trap. Niet veel later kreeg de wedstrijd nog maar eens een onverwachte wending want ook Hendrickx mocht vroegtijdig de kleedkamer opzoeken nadat hij een rood karton onder zijn neus geschoven kreeg. Het numeriek overwicht viel weg voor Visé en Jong KAA Gent kwam nog opzetten in de absolute slotfase, op zoek naar een overwinning. Salah kwam er tenslotte nog het dichtste bij. Vier minuten voor tijd slingerde hij zich door de defensie van Visé maar stuitte daarbij op een sterke doelman Mignon. Het laatste noemenswaardige wapenfeit van de wedstrijd was er dus eentje van onze jonge Buffalo’s, die tevreden en trots mogen terugkijken op hun debuut in 1e Nationale. Eindstand: 2-2