Come Together Award 2023

Come Together Award 2023

KAA Gent wint de Come Together Award 2023 in de categorie profclub voor het werk rond inclusie en non-discriminatie van de KAA Gent Foundation.

De jury lauwerde de werking van de KAA Gent Foundation: "De organisatie voert een actief en integraal diversiteitsbeleid met verschillende initiatieven. Zo hebben ze aandacht voor diversiteit en interculturaliteit in de opleiding van bestuurders, vrijwilligers en trainers, roepen ze alle Gentse voetbalclubs op om discriminatie te melden en hebben ze in hun stadion een toegankelijkheidsbeleid voor supporters met een beperking. Verder hebben ze een omstaandertraining ontwikkeld, waarbij supporters en vrijwilligers wordt geleerd hoe ze actief kunnen tussenkomen wanneer ze worden geconfronteerd met racisme of discriminatie. Tot slot werkt de KAA Gent Foundation actief mee aan diversiteit en non-discriminatie in tal van sociaal-sportieve initiatieven en in drie Gentse voetbalnetwerken die door de KAA Gent Foundation worden gecoördineerd".

Lyra Lierse won de Award in de categorie amateurclubs. De Award for supportive organization ging naar VZW ÊKHÔ Sport. Meer informatie lees je op de website van de KBVB.

De KAA Gent Foundation feliciteert Lyra Lierse en VZW ÊKHÔ Sport voor hun mooie werk en dankt de KBVB, Pro League, Voetbal Vlaanderen en ACFF voor de erkenning en de waardering. We zullen blijven werken aan respect voor diversiteit en non-discriminatie. Want wij zijn KAA Gent, wij zijn meer dan voetbal.

 

De KAA Gent Foundation dankt haar partners voor de steun:


#COBW #MORETHANFOOTBALL