Beloften knallen tegen leider Anderlecht

Maandagavond zakte met RSC Anderlecht een rechtstreekse concurrent af naar Oostakker, waar onze beloften hun thuismatchen spelen.

De beloften van Anderlecht staan aan de leiding (21 punten) in het klassement met een match minder gespeeld. Onze jonge Buffalo's (16 punten) achtervolgen op de tweede plaats. Het was dus zaak deze thuismatch te winnen om de kloof van vijf punten te herleiden naar drie. De mannen van Frédéric Dupré wisten wat hen te doen stond.

Jari De Busser, Nicky Beloko, Dylan Mbayo, Jan Van Den Bergh, en Ibrahima Cissé werden afgevaardigd van de A-kern.

Basiself KAA Gent: Jari De Busser (GK), Joshua Veeckman, Cederick Van Daele (C), Sacha Banse, Nicky Beloko, Jossue Dolet, Glenn Diedhiou, Jan Van Den Bergh, Dylan Mbayo, Matias Lloci, Ibrahima Cissé.

Matchverslag

De match begon niet als gepland voor onze beloften. Chris Kalulika zette na ruim twintig minuten de bezoekers op voorsprong, nadat hij een rebound binnen tikte. Het duurde tot minuut 38 dat de Gentse beloften een vuist konden maken. Dylan Mbayo stond aan het kanon en maakte de gelijkmaker. Nog geen minuut later scoorde opnieuw Mbayo zijn tweede van de avond: 2-1.

Na de rust gingen de spelers niet op hun lauweren rusten. Jan Van Den Bergh kopte hard de bal in het doel van Thomas Didillon en tekende zo de 3-1 op het scorebord. In minuut 56 maakte Sacha Banse er 4-1 van na een mooie omhaal. Iets voorbij het halfuur prikte Anderlecht tegen en scoorde ze de 4-2. In het slot van de match scoorde invaller Franck Bahi de vijfde Gentse treffer van de avond. Eindstand: 5-2.

Klassement

Een verdiende en nodige zege voor de jonge Buffalo's! Ze herleiden zo de kloof met leider Anderlecht tot drie punten en verstevigen hun tweede plaats in het klassement.