U21: nederlaag tegen KV Mechelen

Het jaar 2022 ging niet goed van start voor onze beloften. Op maandag 17 januari ontvingen we KV Mechelen. Op papier leek het een simpele opdracht tegen de laatste in de stand, maar in het voetbal zijn er geen zekerheden.

Onze beloften begonnen vlot aan de wedstrijd. Enkel stokte het spel in de zone van de waarheid. Het was KV Mechelen dat loerde op de tegenaanval en na een eerste verwittiging de eerste van de avond tegen de netten tikte (0-1).

Het zat niet mee want enkele minuten later werd onze verdediging op snelheid genomen. Een vlotte actie van KV resulteerde in de dubbele voorsprong (0-2). Een reactie van blauw-wit kwam er snel. Twee minuten later vond Malick Fofana op aangeven van Cederick Van Daele de weg naar doel (1-2).

In de tweede helft probeerden onze beloften druk te zetten. In minuut 80 vond Jari Stevens de weg naar doel, maar de bal ging over. Eindstand: 1-2.

Een begin van 2022 in mineur maar de opdracht voor volgende week is duidelijk: winnen in en tegen Cercle Brugge.