Gift Orban volgt het spoor van Malick Fofana

Gift Orban volgt het spoor van Malick Fofana

KAA Gent en Olympique Lyon hebben een akkoord bereikt over de transfer van Gift Orban. Onze Nigeriaanse aanvaller verhuist na een jaar in blauw en wit naar de Franse Ligue 1 en wordt opnieuw ploegmaat van Malick Fofana. 

"We zijn er trots op dat Gift Orban zich bij KAA Gent heeft kunnen ontpoppen tot een echte sensatie. Wat hij laten zien heeft bij ons was buitengewoon. We zien een smaakmaker vertrekken, maar net als bij Malick doet de club een goeie zaak en is dit voor de speler een mooie nieuwe uitdaging. We zullen Gift waardig vervangen" - CEO Michel Louwagie. 

Gift kwam in januari van 2023 vanuit de Noorse tweede klasse naar Gent. Tijd om zich aan te passen, had hij niet nodig. De goalgetter maakte het ene doelpunt na het andere, goed voor een totaal van 20 goals in 22 matchen in zijn eerste seizoen.

Ook in Europa schitterde Gift. Hij scoorde drie goals in 3 minuten en 24 seconden, de snelste hattrick aller tijden in een Europese bekercompetitie. Hattricks waren zijn ding. Hij maakte er vijf in 2023 en deed daarmee beter dan sterspelers als Haaland, Kane of Benzema. Het spreekt voor zich dat zijn naam en faam zich snel verspreidden. 

Dit seizoen scoorde Gift 12 keer in 30 wedstrijden. Vooral in Europa vond hij de weg naar doel. Hij vertrekt bij KAA Gent met statistieken om u tegen te zeggen: 52 wedstrijden, 32 doelpunten, 2 assists. The Gift that keeps on giving.

We hebben van Gift genoten, met volle teugen. We gaan zijn goals missen, maar ook zijn lach. Maar we gunnen hem deze stap van harte en wensen hem nóg meer doelpunten en succes bij Olympique Lyon. Het ga je goed, starboy! 


#COBW #TRANSFER