Knappe zege voor de beloften

Knappe zege voor de beloften

Op maandag 17 februari trokken de beloften naar Luik. Nadat storm Ciara vorige maandag roet in het eten gooide voor de match tegen STVV, konden de beloften nu terug aan de slag. Dit keer tegen Standard de Liège.

Jari De Busser en Dylan Mbayo werden afgevaardigd van de A-kern.

Opstelling KAA Gent: Jari De Busser (GK), Arne De Schepper, Joshua Veeckman, Cederick Van Daele (C), Dylan Mbayo, Glenn Diedhiou, Adel Al Masude , Amadu Jalloh, Gilles Vandecandelaere Gilles, Matias Lloci, Franck Bahi

Invallers: Wouter George, Jossue Dollet, Dario Oger, Jesse Littel

 

Matchverslag

Het was even wachten tot kansen maar in de 28ste minuut opende Dylan Mbayo de score. Hij schermde de bal af in de zestien en draaide nadien knap vrij. Een knal richting de rechtse paal volstond voor het openingsdoelpunt (0-1).

Na de rust kwam Standard meer opzetten voor het doel van De Busser. In minuut 49 diepte Amadu Jalloh via een scherpe counter de score verder uit (0-2). Niet veel later prikte Standard tegen via Arthur Théate (1-2). Door de tegentreffer was het even terug zoeken voor de jonge Buffalo's. In het slot, in minuut 83, zette invaller Wouter George de definitieve eindstand op het scorebord: 1-3. Een knappe zege voor onze beloften.

Klassement

Dankzij de zege tegen Standard verstevigen de beloften hun tweede plaats in het klassement. Anderlecht blijft, met een match minder gespeeld, leider.