Jong KAA Gent pakt een punt in Lokeren

Jong KAA Gent heeft een punt behaald op het veld van Lokeren-Temse. Op Daknam - waar de thuisfans bij een 0-2-achterstand de match deden stilleggen door vuurwerk op het veld te gooien - werd het 2-2. Onze beloften staan op de vijfde plaats in de stand, Lokeren-Temse is door het gelijkspel leider af in 1e Nationale.

Net voor en net na de rust voetbalde Jong KAA Gent zich naar een dubbele voorsprong. Eerst scoorde Ahmed Abdullahi vanop vrije trap, daarna had diezelfde Abdullahi een mooie assist in huis voor Matias Fernandez-Pardo. De jonge Buffalo’s zaten met een 0-2-voorsprong op rozen, Lokeren-Temse leek van slag.

Helaas moest de match kort na de 0-2 onderbroken worden. Supporters van de thuisploeg gooiden Bengaals vuurwerk op het veld en de scheidsrechter legde de match ruim 10 minuten stil. Lokeren-Temse leek daar voordeel uit te halen, want na de pauze keerde het tij. Het werd snel 1-2 via Van Moerzeke en Braem maakte 20 minuten voor het einde gelijk.

In de slotminuten moest Jong KAA Gent nog met z’n tienen verder na een tweede gele kaart voor Wout Asselman. Lokeren-Temse was nog twee keer dicht bij een goal, maar doelman Celestin De Schrevel pakte telkens uit met een schitterende redding. Zo bleef de 2-2 op het bord staan. Zaterdag maken de youngsters de verplaatsing naar Virton.

Opstelling: De Schrevel, De Meyer, Agbor, Munezero (88’), Wakaka, Bassinga (85’), Soumah, Van Den Bergh, Fernadez-Pardo, Goodluck (45’), Ahmed Abdullahi (88’)

Wissels: 46’ Van Hoorick, 85’ Asselman, 88’ Ayinde, 88’ Abubakar Abdullahi

Doelpunten: 45’ Abdullahi 0-1, 47’ Fernandez-Pardo 0-2, 60’ Van Moerzeke 1-2, 82’ Braem 2-2

Opmerking: de match werd na incidenten met supporters van Lokeren-Temse 11 minuten onderbroken (minuut 47-58)