Minister Verlinden bezoekt de KAA Gent Foundation

Minister Verlinden bezoekt de KAA Gent Foundation

 

Voor de wedstrijd KAA Gent-PAOK Saloniki bracht minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden een bezoek aan de KAA Gent Foundation. Haar bezoek kaderde in de toekenning van een subsidie van €35.000 aan het project Iedereen Anders, Allemaal Voetbal, een proeftuin rond respect voor diversiteit op en rond de Gentse voetbalvelden.

Elk seizoen nodigt de KAA Gent Foundation vertegenwoordigers van alle Gentse voetbalclubs met jeugdvoetbal uit om er de sociaal-sportieve samenwerking Elk Talent Telt te vieren. Gisterenavond konden ze rekenen op hoog bezoek. Samen met minster Annelies Verlinden spraken ook KAA Gentvoorzitter Ivan De Witte, voorzitter van de KAA Gent Foundation Sofie Bracke en Leen Van den Neste, voorzittter van het directiecomité van vdk bank, de genodigden toe.

Iedereen Anders, Allemaal Voetbal

Sinds de start van het partnerschap in 2014 staat het aanpakken van racisme en discriminatie hoog de op prioriteitenlijst van het partnerschap. Met de proeftuin Iedereen Anders, Allemaal Voetbal krijgt deze aanpak een nieuwe dimensie. Het proefproject verloopt in samenwerking met alle Gentse voetbalclubs en bewandelt drie sporen.

Op initiatief van schepen voor gelijke kansen Astrid De Bruycker, zet de Stad Gent hoog in op omstaanderstrainingen. De KAA Gent Foundation zal dit concept van omstaanderstrainingen doorontwikkelen relevant voor de specifieke voetbalcontext, toepasbaar op en rond het lokale jeugdvoetbalterrein enerzijds als in het stadion van een professionele voetbalclub anderzijds.

Daarnaast zal samen met alle Gentse voetbalclubs de werking van de bestaande meldpunten getoetst en geëvalueerd worden en wordt er van onderuit een procedure voor meldingen en opvolging van klachten ontwikkeld. Deze processen worden begeleid door een onafhankelijke academische partner. De bevindingen worden gebundeld in een rapport dat eind 2022 wordt gepubliceerd.

Michel Louwagie (KAA Gent, algemeen manager), Filippe Vandecraen (KAA Gent Foundation, coördinator Elk Talent Telt), Leen Van den Neste (vdk bank, voorzitter directiecomité), Annelies Verlinden (minister van Binnenlandse Zaken), Ivan De Witte (KAA Gent, voorzitter), Sofie Bracke (KAA Gent Foundation, voorzitter) en Wim Beelaert (KAA Gent Foundation, algemeen cördinator) (Foto: Belga)

Een partnerschap voor diversiteit en gelijke kansen

De Stad Gent (Sportdienst), KAA Gent, vdk bank en de federale overheid (Binnenlandse Zaken) financieren deze proeftuin. Tijdens de Elk Talent Telt Partneravond van 17 maart 2022 spraken vertegenwoordigers van deze partners de Gentse voetbalclubs toe.

Samen werken we aan een Gentse voetbalwereld met gedeelde waarden als respect, loyauteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Samen zijn we meer dan voetbal.

Voorzitter van KAA Gent Ivan De Witte, minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en voorzitter van het directiecomité van vdk bank Leen Van den Neste (Foto: Belga)

Meer weten?

Klik hier en kom te weten hoe we sinds jaren werken aan een voetbalomgeving zonder racisme en discriminatie

 

De KAA Gent Foundation dankt haar partners voor de steun