Next Match: KAA Gent - Anderlecht

Next Match: KAA Gent - Anderlecht

Weinig tijd om de bittere Griekse pil door te slikken. Zondag wacht immers alweer een nieuwe do-or-die opdracht wanneer Anderlecht langskomt om het in een uitverkochte Ghelamco Arena tegen Hein Vanhaezebrouck en de zijnen op te nemen. Het nummer drie op bezoek bij het nummer vijf in een strijd om een plek bij de eerste vier. Sven Kums en de coach blikten vooruit. 


PERSCONFERENTIE HEIN VANHAEZEBROUCK

"Om Michel Louwagie eens te quoten: "Wat ben je met goed voetbal als er geen resultaten mee gepaard gaan?" Met uitspraken als "we verdienden het", "we hadden moeten winnen"  of "we waren beter" ben je niets. Je krijgt het niet, je moet het pakken" - Hein Vanhaezebrouck. 

Sven Kums: "Onder druk presteren we beter"

Als Sven Kums moet kiezen tussen zondag Anderlecht verslaan of dat in de bekerfinale doen, is zijn keuze snel gemaakt: "Ik ga niet kiezen. Ik wil ze allebei winnen." 

De confrontatie met paars-wit blijft voor de Dilbekenaar nog steeds iets speciaals, ook al omschrijft hij zijn eigen periode als speler er als "moeilijk". Zijn eigen gemoedstoestand en die van de groep voor de confrontatie zondag is dan weer heel anders. Kums: "We zijn heel gemotiveerd. We verloren twee keer onnodig tegen PAOK. Zeker gisteren. We hebben te weinig gecreeërd en hadden een beter resultaat moeten halen. Maar iedereen moet en zal die match snel vergeten om zondag vol aan de bak te gaan. We zijn daar klaar voor. Mentaal én fysiek."

Gevraagd naar de redenen voor de mooie reeks van 6 overwinningen op rij en waarom nu alles nu wel klikt; had Kums een opvallende verklaring: "Het was niet zo dat het voorheen niet klikte, maar we lieten dit seizoen al veel punten liggen. Daardoor kwamen we in een situatie dat we alles moesten winnen. Wat maakt dat iedereen er net nog wat meer voor gaat en dat alles nog net iets belangrijker wordt. Vergelijkbaar met vorig seizoen toen we alles op alles moesten zetten om PO2 te halen. Ik denk dat zo'n situaties het beste in ons naar boven halen."

HEAD-2-HEAD

KAA Gent   RSC ANDERLECHT
WWWWW                                                Last 5 games WWWDW
5                                                Position 3
55                                                Points 58
48                                                Goals Scored 63
28

                                               Goals Conceded

32

PRE MATCH FACTS

● KAA Gent en RSC Anderlecht deelden in de laatste vijf ontmoetingen in de Jupiler Pro League steeds de punten, de laatste JPL-ontmoeting met meer gelijke spelen op rij is die tussen Beerschot AC en La Louvière tussen 2003 en 2006 (6).

● KAA Gent is ongeslagen in de laatste zeven Jupiler Pro League-matchen tegen Anderlecht op eigen veld (W3, G4) en behaalde in deze reeks vier clean sheets; deze zeven matchen zagen gemiddeld slechts negen doelpunten (1,3 per duel).

● KAA Gent won de laatste zes matchen in de Jupiler Pro League, de beste huidige reeks in de competitie; Gent kan voor het eerst sinds 2001 zeven keer op rij winnen in 1A (toen 8, ook 6 in 2009).

● Anderlecht is ongeslagen in de laatste zes matchen in de Jupiler Pro League (W5, G1), scoorde dertien keer in deze reeks en incasseerde slechts drie treffers.

● KAA Gent (18) en RSC Anderlecht (16) pakten sinds februari meer punten in de Jupiler Pro League dan ieder ander team.

● KAA Gent kan voor de tweede keer die JPL-seizoen drie opeenvolgende thuiswedstrijden winnen, nadat het eerder de laatste drie van 2021 wist te winnen.

● Anderlecht scoorde slechts twee keer in de laatste drie Jupiler Pro League matchen op verplaatsing (0,7 per duel), tegenover achttien treffers in de voorgaande vijf uitwedstrijden (3,6 per duel).

● Anderlecht noteerde dit Jupiler Pro League-seizoen 417 passketens met minimaal tien passes, meer dan ieder ander team in de competitie en liefst 197 meer dan KAA Gent (220).

● Tarik Tissoudali (Gent) is de speler die dit Jupiler Pro League-seizoen het vaakst werd teruggevlagd voor buitenspel (27).

● Hendrik Van Crombrugge (Anderlecht) is de enige speler die dit Jupiler Pro League-seizoen op alle 31 speeldagen als aanvoerder aan de aftrap stond.