Allemaal Buffalo, allemaal Gent!

Allemaal Buffalo, allemaal Gent!

Vanavond had in het voetbalstadion van KAA Gent een Iftar plaats in een geest van vriendschap en solidariteit. De opbrengst van het evenement wordt geschonken aan de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije.

Eerste Iftar in een Belgisch voetbalstadion

De Ramadan is voor onze moslimgemeenschap een periode van bezinning, onthouding, ontmoeting en maatschappelijk engagement. In deze periode wordt na zonsondergang de vasten gebroken, vaak wordt voor deze gelegenheid een Iftar georganiseerd, waarbij mensen samenkomen in familie- of verenigingsverband.

Voor het eerst had een Iftar plaats in een voetbalstadion van een Belgische professionele voetbalclub. En niet toevallig was dat het stadion van KAA Gent. De KAA Gent Foundation gebruikt de verbindende kracht van KAA Gent om mee te bouwen aan onze samenleving, om mensen te verbinden en te versterken. De Ghelamco Arena dient daarbij ook als een hefboom voor het algemeen goed, als een open huis waar ook non-profit en sociaal-culturele initiatieven welkom zijn. 

Tarik Tissoudali

Vanavond kregen de aanwezigen informatie over de werking van de organiserende verenigingen, luisterden ze naar stand-up comedy, slam poetry en naar een getuigenis over het werk van Karama Solidarity in het aardbevingsgebied. Er werd ook een veiling georganiseerd, waarbij onder meer twee gesigneerde truitjes van de aanwezige Tarik Tissoudali onder de hamer gingen.

We bedanken VOEM, Averroes en Karama Solidarity voor de goede samenwerking. Met de verbindende kracht van KAA Gent bouwen we verder aan onze samenleving. Wat ons bindt is sterker dan wat ons verdeelt. Wij zijn allemaal Buffalo. Wij zijn allemaal Gent.

De KAA Gent Foundation bedankt haar partners voor de steun


#COBW #MORETHANFOOTBALL