KAA Gent opent voorbereiding met vlotte 0-6 winst tegen Dikkelvenne

De Buffalo's openden vandaag het seizoen met een vlotte 0-6 overwinning tegen KSC Dikkelvenne. Jonkie Robbie Van Hauter opende na 3 minuten al de Gentse rekening (0-1). Een andere Gentse belofte, Ibrahim Salah, maakte er negen minuten later al 0-2 van. Hugo Cuypers, die in de spits werd omringd door de eerdergenoemde Salah en Gianni Bruno, gaf voor de 0-3 zijn eerste assist in Gentse loondienst (28'). Gianni Bruno was de afwerker van dienst. Salah nam twee minuten later de 0-4 voor zijn rekening (30'), waarna Bruno, opnieuw op aangeven van Cuypers, de 0-5 binnentrapte (45').

Het team van de eerste helft bestond uit Louis Fortin, Bruno Godeau, Rune Van Den Bergh, Loris Henry, Matisse Samoise, Justin Munezero, Robbie Van Hauter, Vadis Odjidja, Ibrahim Salah, Gianni Bruno en Hugo Cuypers.

De tweede helft werd aangevat met 11 nieuwe namen, waaronder opnieuw veel Gentse beloften: Célestin De Schrevel, Joseph Okumu, Brian Agbor, Adewale Oladoye, Yari Stevens, Alessio Castro-Montes, Sven Kums, Noah De Ridder, Malick Fofana, David Mukuna, en Darko Lemajic.

De Buffalo's hadden wel veel kansen en zorgden voor veel dreiging maar kenden te weinig scherpte voor doel. Tot Sven Kums in de 66e minuut zijn moment gekomen achtte en hij op vrije trap de 0-6 binnenschilderde. Meteen ook de einduitslag.