Terugkeer supporters: iedereen mee

Terugkeer supporters: iedereen mee

In nauwe samenwerking met KAA Gent en de Stad Gent wordt door de KAA Gent Foundation alles in het werk gesteld opdat ook onze supporters met een beperking in comfortabele en veilige omstandigheden de wedstrijden van KAA Gent kunnen bijwonen.
 

Vandaag gaf KAA Gent tekst en uitleg over de terugkeer van de KAA Gentsupporters naar de Ghelamco Arena.

Hieronder vindt u specifieke info voor supporters met een beperking.

Capaciteit supporters met een beperking

De vastgelegde capaciteiten zijn:

  • 24 supporters die gebruik maken van een rolstoel (met begeleider)
  • 7 supporters met een visuele beperking die gebruik maken van audiodescriptie (met begeleider)

Voor alle supporters geldt dat het stadion wordt opgedeeld in compartimenten. Elke supporter heeft een vastgelegde in- en uitgang en vindt in het compartiment sanitair, drank- en foodstand.

Een supporter met een beperking en zijn/haar begeleider worden als één bubbel aanzien. Per bubbel wordt 1 kapitein aangeduid die dranken en eten haalt. Wachtrijen mogen maximaal 5 personen tellen. Alle betalingen verlopen cashless. KAA Gent raadt aan om de kaart thuis al op te laden, al kan dat ook ter plaatse.

Aangepaste compartimenten

Supporters die gebruik maken van een rolstoel verdienen aangepaste voorzieningen. Daarom wordt elk RS-vak een apart compartiment met in- en uitgangen waar een lift, een aangepast toilet en catering aanwezig is. Er worden 8 RS compartimenten georganiseerd met telkens 3 plaatsen (met telkens 1 begeleider).

Supporters met een visuele beperking maken gebruik van audiodescriptie. Voor hen wordt een compartiment SVB ingericht, opnieuw met toegankelijke in- en uitgangen, sanitair en catering. In compartiment SVB zijn er 7 plaatsen (met telkens 1 begeleider).

Supporters met een beperkte mobiliteit zonder rolstoel die gebruik maken van een begeleider kunnen, indien ze een minder bereikbare plaats kregen toegewezen, tot 48u voor de wedstrijd de dienst ticketing contacteren om een beter bereikbare plaats in te nemen. Er zijn 16 extra van dergelijke plaatsen voorzien (met telkens 1 begeleider).

INTER-inzet

Op wedstrijddagen zet de KAA Gent Foundation 7 vrijwilligers in van INTER om supporters met een beperking te begeleiden.

Communicatie

De werking rond KAA Gentsupporters met een beperking of met een beperkte mobiliteit wordt in samenspraak met hen  opgebouwd via de gesloten Facebook groep Buffalo G-Force.

 

De KAA Gent Foundation krijgt steun van

De KAA Gent Foundation is lid van het European Football for Development Network (EFDN).