Gentse Internationals doen het goed

Gentse Internationals doen het goed

Het werd een interlandbreak met enkele mooie resultaten voor de Buffalo's. Zo scoorden zowel Yaremchuk als Bezus voor Oekraïne, plaatste Lustig zich met Zweden voor het EK en staat Ngadeu met Kameroen aan de leiding van hun groep voor kwalificatie voor de Afrika Cup van 2021.

David (Canada - CONCACAF Nations League)

Jonathan David stond met Canada tegenover Team USA. De  heenmatch werd met 2-0 gewonnen door de Canadezen, dat toen voor het eerst in 34 jaar zijn zuiderbuur kon verslaan in een officiële interland. Afgelopen vrijdag speelden ze de terugmatch in Orlando, Florida. Deze keer draaide het evenwel anders uit. Canada verloor met 4-1 en staat nu tweede in groep A met 6 punten. De Verenigde Staten leidden met 9 punten. Jonathan David maakte de volledige 90 minuten vol.

 • Vrijdag 15/11: USA - Canada: 4-1

Yaremchuk, Plastun & Bezus (Oekraïne - EURO 2020 Qualifiers)

Yaremchuk, Plastun & Bezus plaatsten zich in de vorige interlandbreak reeds voor het Europees kampioenschap in 2020. Nu restte hen nog een oefenduel en een laatste match in de kwalificatieronde. Tijdens de oefeninterland tegen Estland startte Plastun centraal in de verdediging, beide Romans begonnen op de bank. Bezus viel echter in bij de start van de tweede helft. De wedstrijd leek op een 0-0 gelijkspel te eindigen tot Bezus in de 92e minuut het winnende doelpunt via een afgeweken vrijschop binnentrapte (1-0). Op zondag speelde Oekraïne tegen Servië, dat met Portugal nog vocht om de tweede plaats. Yaremchuk startte in de basis, kopte op het halfuur de gelijkmaker tegen de netten en trekt zijn schitterende clubprestaties dus ook gewoon door bij zijn nationale ploeg. De match eindigde uiteindelijk op 2-2. Onder meer dankzij de doelpunten van onze Gentse connectie bleef Oekraïne onder bondscoach Shevchenko, voor het eerst in zijn geschiedenis, een heel jaar ongeslagen. 

 • Donderdag 14/11: Oekraïne - Estland: 1-0 (90' Bezus: 1-0)
 • Zondag 17/11: Servië - Oekraïne: 2-2 (32' Yaremchuk: 1-1)

Kvilitaia (Georgië – EURO 2020 Qualifiers) 

Voor Giorgi Kvilitaia en Georgië zit de EK-kwalificatiecampagne er op, maar er rest hen nog een kans via de Nations League. Afgelopen vrijdag speelden ze hun laatste wedstrijd in de kwalificatieronde. Kvilitaia startte in de basis maar Georgië verloor de match met 1-0. In maart kan het via de playoffs van de Nations League wel nog het Europees kampioenschap halen. Op dinsdag 19 november spelen ze nog een vriendschappelijke interland tegen vicewereldkampioen Kroatië.

 • Vrijdag 15/11: Zwitserland - Georgië: 1-0
 • Dinsdag 19/11: Kroatië - Georgië (vriendschappelijk)

Mohammadi (Iran – World Cup Asian Qualifiers) 

Milad Mohammadi vecht met Iran voor een plaats op het WK via de 'Asian Qualifiers'. Afgelopen donderdag namen ze het op tegen buurland en leider Irak. Het werd een pijnlijke avond. Het leek er lang naar uit te zien dat de wedstrijd zou eindigen op 1-1, maar in minuut 81 slikte Iran een rode kaart waarna ze in de extra tijd bezweken ze onder de Iraakse druk (2-1). Mohammadi & co zakken naar de derde plaats in groep C met 6 punten. Leider Irak heeft er 10.

 • Donderdag 14/11: Irak - Iran: 2-1

Lustig (Zweden – EURO 2020 Qualifiers) 

Ook Mikael Lustig en Zweden gaan deze zomer naar het EK. Zweden stond vrijdag oog in oog met Roemenië, in een duel voor het laatste Europese ticket van groep B. Lustig startte aan de partij en zag hoe zijn team de partij tot een goed einde bracht via goals van Berg en Quasion (0-2). Opdracht volbracht. Met Spanje en Zweden op plaats 1 en 2 is alles beslist in groep F. (Vandaag) maandag 18 november spelen Lustig en co nog hun laatste kwalificatiematch tegen de Faeroër. 

 • Vrijdag 15/11: Roemenië - Zweden: 0-2
 • Maandag 18/11: Zweden - Faeroër

Ngadeu (Kameroen - African Qualifiers 2021)

Michael Ngadeu startte met Kameroen aan de kwalificatierondes voor het Afrikaans kampioenschap in 2021. Kameroen wordt trouwens het gastland voor de 33ste editie van de Afrika Cup. Op woensdag startte hun campagne in Kaapverdië. Ngadeu stond in de basis maar de match eindigde op een scoreloos gelijkspel. In Rwanda werd wel gewonnen (0-1). Behalve Kaapverdië en Rwanda zit ook Mozambique in groep F. Kameroen is favoriet voor de kwalificatie en staat na twee speeldagen dan ook aan de leiding met 4 punten.

 • Woensdag 13/11: Kaapverdië - Kameroen: 0-0
 • Zondag 17/11: Rwanda - Kameroen: 0-1

Bronn (Tunesië - African Qualifiers 2021)

Net zoals Michael Ngadeu werd Dylan Bronn opgeroepen om Tunesië deel te nemen aan de kwalificatierondes voor het Afrikaans Kampioenschap in 2021. Hij moest helaas de eerste twee matchen aan zich voorbij laten gaan wegens ziekte. Zijn ploegmaats namen het op tegen Libië en wonnen met 4-1. Op dinsdag spelen ze nog tegen Equatoriaal-Guinea.

 • Vrijdag 15/11: Tunesië - Libië: 4-1
 • Dinsdag 19/11: Equatoriaal-Guinea - Tunesië

Mbayo (U19 België - EURO U19 2020)

Dylan Mbayo werd opgeroepen door Jacky Mathijssen voor het eerste kwalificatietoernooi voor Euro 2020 dat doorgaat in Limburg. De jonge Belgen kwamen uit tegen Ijsland, Albanië en Griekenland en wonnen hun eerste twee wedstrijden met Mbayo telkens in de basis. De jonge Duivels wonnen vlot tegen Ijsland (0-3), maar hadden het iets moeilijker tegen Albanië (2-1). Morgen (dinsdag 19/11)  spelen ze de laatste wedstrijd tegen Griekenland op het veld van Patro Eisden (gratis toegang voor toeschouwers)

 • Woensdag 13/11: Ijsland - België: 0-3
 • Zaterdag 16/11: België - Albanië: 2-1
 • Dinsdag 19/11: België - Griekenland (K. Patro Eisden Maasmechelen)

Verstraete (U21 België - EURO U21 2021)

Net als de U19 is onze nationale U21 volop in de strijd voor een Europees ticket. Dit keer voor het Europees kampioenschap (U21) in 2021. Louis Verstraete zat in de voorselectie maar moest door een blessure afhaken. Zijn ploegmaats wonnen tegen Duitsland met 2-3. Een mooie prestatie gezien de jonge Duitsers in 2017 nog Europees beloftenkampioen werden. Door de winst staan ze op kop in hun groep met 7 punten. 

 • Zondag 17/11: Duitsland U21 - België U21: 2-3

Beloko (U21 Zwitserland - EURO U21 2021)

Ook Nicky Beloko is opgeroepen om deel te nemen aan de kwalificatieronde voor het Europees kampioenschap (U21) in 2021. De Zwitserse beloften staan na drie speeldagen aan de leiding in groep B met 9 punten. Zondag nemen ze het op tegen achtervolger Frankrijk. Zij hebben momenteel 6 punten maar hebben een match minder gespeeld.

 • Dinsdag 19/11: Zwitserland U21 - Frankrijk U21