Hao Wang: eerste Chinese speler bij KAA Gent

Hao Wang: eerste Chinese speler bij KAA Gent

Het Buffalo Talent Center is dagelijks in de weer met het opleiden van jonge talenten. Met de komst van Hao Wang hebben we alvast een primeur beet. Voor het eerst in de clubgeschiedenis tekent er een Chinese speler present bij KAA Gent. Hij tekende een contract tot 2021.

Wang arriveerde vorig seizoen in België en sloot zich aan bij het Buffalo Talent Center waar hij meetraint met de U21. Hij is een 19 jarige veelzijdige middenvelder, met enkele caps op zijn naam voor de Chinese jeugdelftallen. Zo speelde hij meermaals voor de U17 en U19.

Nadat hij van jongs af aan in China had gevoetbald, kwam Wang op 15-jarige leeftijd aan in Europa in het kader van een schooluitwisseling in Frankrijk. Vrij snel sloot hij zich aan bij de U17 van Vannes Olympique Club en onderscheidde zich op een toernooi in Qatar in 2017.  Hij zette zijn evolutie verder en werd in 2019 verwelkomd door Olympique Lyonnais voor een trainingsperiode van enkele maanden bij de U19 voordat hij begin 2020 bij ons in dienst trad.

Vastbesloten om vooruitgang te boeken, vergemakkelijkt hij zijn aanpassing en vooruitgang dankzij zijn beheersing van het Frans en het Engels.

Hao Wang over zijn periode bij KAA Gent: "Alles gaat goed met me, en ik ben erg blij, ik kan het goed vinden met iedereen hier. De trainingen met mijn teamgenoten helpen me elke dag om vooruitgang te boeken. Hoewel Covid-19 ons verhinderde om vorig seizoen te eindigen, heb ik sinds juni hard getraind met het team om er dit seizoen te staan."

We wensen Hao veel succes bij de U21!