Jong KAA Gent sluit jaar af op derde plaats

Jong KAA Gent heeft zich goed herpakt na de nederlaag van afgelopen week tegen Hoogstraten. De ploeg van Arnar Vidarsson keerde terug uit Dessel met een 1-4-overwinning.

De match werd beslist in 5 dolle minuten na de rust. Daarin scoorden achtereenvolgens Tibe De Vlieger, Mohamed Soumah en Briek Van Hoorick. Van 1-1 ging het zo naar 1-4, de wedstrijd was gespeeld. In de eerste helft had De Vlieger al voor het eerste doelpunt van Jong KAA Gent gezorgd. Zijn teller staat dit seizoen al op 7 goals.

Bram Lagae speelde de eerste helft en werd daarna gewisseld met het oog op de wedstrijd daags nadien van de A-ploeg in Brugge. Een goeie zet, zo bleek, want Bram speelde ook 45 minuten mee op het veld van Club Brugge en deed dat prima.

Omdat Hoogstraten gelijkspeelde, staat Jong KAA Gent opnieuw alleen derde in het klassement. Onze beloften sluiten zo ook het jaar af, want de match tegen Dessel was de laatste van 2023. Op 14 januari wacht de eerste opdracht van het nieuwe jaar, uit bij Knokke.

Ploeg: Fortin, De Meyer (65'), Munezero, Lagae (45'), Vernemmen (C), Van Hauter, Wakaka, Sillamaa (62') Van Hoorick (80'), De Vlieger, Dubrovnyi (62')

Invallers: 46' Soumah, 65' Stevens, 62' Goodluck, 62' Fernandez-Pardo, 80' Van Meirvenne

Doelpunten: 24' De Vlieger 0-1, 36' Acheampong 1-1, 50' De Vlieger 1-2, 53' Soumah 1-3, 54' Van Hoorick 1-4