💬 Reacties na KAA Gent - KV Mechelen

💬 Reacties na KAA Gent - KV Mechelen

Speeldag 21 - Jupiler Pro League - 19-01-2024 om 20:45 u

Balen in de KAA Gent Arena. De wedstrijd tegen KV Mechelen eindigde in een 1-2 verliespartij. Coach Vanhaezebrouck blikte met een dubbel gevoel terug op speeldag 21 in de Jupiler Pro League.

Hein Vanhaezebrouck: "In voetbal gaat het om efficiëntie en dat was vandaag zowel defensief als offensief niet het geval"

Sven Kums: "Genoeg kansen om te winnen"

Het regende kansen voor de Buffalo’s maar de troepen van Hein bleven helaas met lege handen achter. “Frustrerend inderdaad, we creëerden genoeg kansen om de wedstrijd te winnen. Vandaag lag het puur aan onze efficiëntie: voorin én achterin”, legde de kapitein de vinger op de wonde.

Bij de eerste tegengoal was er sprake van een jeugdzonde van Brian Agbor. “Dat kan gebeuren. Hij wil de bal wegkoppen terwijl die blijft hangen.” Na de rust was het moeilijk om die Mechelse muur te verschalken. “Ze speelden goed compact. Desondanks konden we een paar kansen bijeen voetballen, maar hen keeper stond paraat en maakte een paar goede reddingen.”

De gelijkmaker kwam er toch dankzij een schitterend spelende Julien De Sart. “Maar dan kregen we dat tweede doelpunt tegen, hé. Dan weet je dat ze alleen nog maar zullen terug kruipen en dat hebben ze ook gedaan”, zuchtte de nummer 24. “Het is vervelend dat die ongeslagen status ten einde is. We moesten en wilden deze wedstrijd thuis absoluut winnen, maar dat lieten we na.” (RG)

Tibe De Vlieger: "Blij met mijn debuut deze week"

De achttienjarige Tibe De Vlieger maakte deze week zijn droom waar: spelen in de eerste ploeg van KAA Gent. “Natuurlijk ben ik blij met mijn debuut”, lachte hij. “Eerst in de beker en nu in de competitie. Door het resultaat kan ik natuurlijk niet euforisch zijn. Want een overwinning voor het team blijft het belangrijkste.”

Coach Hein gooide de jonkie echter niet zonder zwembandjes in het diepe. “Hij heeft me heel duidelijk gemaakt wat hij verwacht aan en zonder de bal.  Dat probeerde ik ook door te zeggen aan mijn teamgenoten”, zei hij aanstekelijk met de stem van een tiener. “Zelf probeerde ik alles te geven om het team te helpen. Die vrije trap wou ik ook graag nemen, maar ik heb nog niet de status om die te claimen”, glimlachte de middenvelder.

Zo proeven van het grote werk – het is alleszins een beloning voor de jonge Buffalo, die bij Jong KAA Gent het mooie weer maakt. “Ik voel dat het niveau zeer hoog is, maar ik heb alle jeugdreeksen doorlopen om uiteindelijk op dit niveau te kunnen acteren. Nu wil ik dus gewoon zo veel mogelijk minuten maken en klaar zijn om de gegeven kansen te grijpen. Het zal tijd kosten vooraleer ik me echt op mijn beste niveau kan tonen, maar ik denk dat ik daar met de tijd klaar voor zal zijn”, sloot hij met een positieve noot af.” (RG)


#COBW #GNTKVM #JPL