Gantoise Facts: KV Mechelen - KAA Gent (MD 27)

Speeldag 27 - Jupiler Pro League - 19-02-2021 om 20:45 u

Vrijdagavond om kwart voor negen nemen we het op tegen het huidige nummer 8 in het klassement, KV Mechelen (39 ptn.). De Maneblussers zijn aan een sterke reeks bezig waarbij ze sinds 20 december 8 overwinningen in 10 wedstrijden boekten. Enkel Standard (0-4 verlies) en Racing Genk (0-0) slaagden erin de geelrode zegemars tijdelijk te stoppen.

Onze Buffalo's daarentegen zijn de laatste 6 competitiematchen ongeslagen (W2/G4) en staan op plaats 12 (36 ptn.). Een zege Achter de Kazerne zou ons op gelijke hoogte brengen met KVM en zou ons (tijdelijk) voor het eerst sinds speeldag 18 op een playoff 2-plaats brengen.

STATS KV MECHELEN - KAA Gent door Opta/Stats Perform

• Mechelen wist de laatste zes Jupiler Pro League-ontmoetingen met KAA Gent niet te winnen (G2, V4).

• KAA Gent hield de nul in de laatste drie wedstrijden tegen Mechelen in de Jupiler Pro League.

• Mechelen (W4, G1) is voor het eerst sinds december 2016 ongeslagen in vijf JPL-wedstrijden op rij in een regulier seizoen.

• KAA Gent heeft de laatste zes wedstrijden in de Jupiler Pro League niet verloren (W2, G4), alleen Club Brugge is momenteel langer ongeslagen in de competitie (8 wedstrijden).

• KAA Gent is ongeslagen in de laatste vier uitduels in de Jupiler Pro League (W1, G3).

• De laatste vier goals van Mechelen in de Jupiler Pro League werden allemaal gemaakt in de laatste vijf minuten van de wedstrijd, evenveel als van de 61 doelpunten daarvoor in 1A.

• Alleen Club Brugge (423) loste dit seizoen meer schoten in de Jupiler Pro League dan KAA Gent (408) en Mechelen (390).