Jong KAA Gent pakt tien op twaalf na thuiszege tegen Zebra Elites

Jong KAA Gent heeft voor de derde keer op rij gewonnen. Afgelopen weekend werd het 2-0 tegen de leeftijdsgenoten uit Charleroi. Kapitein Cederick Van Daele en Mathéo Parmentier waren de doelpuntenmakers. Jong KAA Gent pakt zo tien op twaalf en blijft in de running voor de top drie.

Vroeg scoren lijkt het handelsmerk te worden van Jong KAA Gent. Dit keer was het kapitein Cederick Van Daele die na elf minuten mocht aanleggen vanaf de strafschopstip. Zijn belangrijkste penalty trapte hij dit seizoen binnen tegen Qarabag en ook dit keer ging de bal tegen de touwen.

De jonge Buffalo’s zaten zo meteen in een zetel na opnieuw een scherpe start. Hoewel Charleroi amper kansen bij elkaar voetbalde, bleef het 90 minuten lang spannend. Pas in minuut 92 zorgde Mathéo Parmentier voor de verlossende 2-0.

Met deze nieuwe zege pakt Jong KAA Gent tien op twaalf. Na winst van Heist in een inhaalwedstrijd afgelopen woensdag staat het team van Emilio Ferrera opnieuw zevende in het klassement. Alles kan nog, want Gent heeft voorlopig een wedstrijd minder gespeeld dan rechtstreekse concurrenten La Louvière, KSK Heist en Patro Eisden.

Makkelijk wordt het evenwel niet voor Jong KAA Gent, want komend weekend gaan onze beloften op bezoek bij de nummer twee in de stand, RFC Liège. Volgende week komt leider Patro Eisden dan weer langs in de Chillax Arena.