Wie komt in actie tijdens de internationale break?

Wie komt in actie tijdens de internationale break?

De reguliere competitie zit erop, de play-offs beginnen weldra. De meeste spelers krijgen dus een welgekomen break, maar dat geldt niet voor onze internationals. Opvallend: van de 9 nationale selecties zijn er 6 voor jeugd- of beloftenelftallen. 

πŸ‡°πŸ‡· HYUNSEOK HONG - ZUID-KOREA

Jürgen Klinsmann werd na de Asian Cup ontslagen als bondscoach van Zuid-Korea, maar ook de nieuwe coach Hwang Sun-Hong neemt Hongi opnieuw op in de nationale selectie. De Zuid-Koreanen spelen twee keer tegen Thailand in hun kwalificatiecampagne voor het WK van 2026. Eerst op donderdag 21 maart in Seoul, daarna op dinsdag 26 maart in Bangkok.

πŸ‡―πŸ‡΅ TSUYOSHI WATANABE - JAPAN

Net als zijn vriend Hongi wordt ook Wata opnieuw opgeroepen voor zijn nationaal team. Japan speelt twee wedstrijden tegen Noord-Korea op dezelfde data als de Zuid-Koreanen. De heenmatch vindt plaats in Tokio, de terugmatch in Pyongyang. Beide duels zijn kwalificatiematchen voor het WK in 2026.

πŸ‡¦πŸ‡΄ NURIO FORTUNA - ANGOLA

Nurio neemt het met Angola op tegen Marokko en de Comoren tijdens twee vriendschappelijke interlands. Beide wedstrijden worden in Marokko gespeeld. Op vrijdag 22 maart wordt in Agadir Marokko partij gegeven, daarna speelt Angola op maandag 25 maart tegen de Comoren in Marrakech.

πŸ‡ΈπŸ‡ͺ MOMODOU SONKO - U21 ZWEDEN

Momo Sonko werd voor het eerst opgeroepen voor de nationale beloftenploeg van Zweden. De jonge Zweden spelen twee wedstrijden: vriendschappelijk tegen Cyprus op vrijdag 22 maart en een EK-kwalificatiematch tegen Noord-Macedonië op dinsdag 26 maart. 

πŸ‡¨πŸ‡­FRANCK SURDEZ - U21 ZWITSERLAND

De nationale beloften van Zwitserland spelen op donderdag 21 november tegen Roemenië en op dinsdag 26 maart in Tirana tegen Albanië. Surdez en co staan op kop in groep E van de EK-voorronde en verdedigen er hun ongeslagen leidersplaats.  

πŸ‡§πŸ‡ͺ BRAM LAGAE - U21 BELGIË

Bram Lagae, op dit moment op uitleenbasis aan de slag bij USL Dunkerque in de Ligue 2, heeft zijn eerste selectie voor de nationale beloftenploeg beet. De U21 speelt in Leuven tegen Malta en trekt daarna naar Almeria voor de wedstrijd tegen groepsleider Spanje.

πŸ‡§πŸ‡ͺ JORTHY MOKIO - U17 BELGIË

Jorthy Mokio speelt met de U17 van België de Elite Round U17. Ze nemen het op tegen Finland, Italië en Nederland. De acht groepswinnaars en de 7 beste tweedes plaatsen zich en spelen met gastland Cyprus het EK U17 in mei 2024. Maël Debondt van onze U18 werd ook opgeroepen.

πŸ‡§πŸ‡ͺ MATIAS FERNANDEZ-PARDO & TIBE DE VLIEGER - U19 BELGIË

Bondscoach Wesley Sonck roept teamgenoten Matias Fernandez-Pardo en Tibe De Vlieger op voor de nationale U19. Zij spelen in Nederland de Elite Round U19 tussen 18 en 26 maart en nemen het op tegen Frankrijk, Litouwen en Nederland. Voor De Vlieger is het zijn eerste selectie voor deze leeftijdcategorie.

Er zijn twee rondes voor een U19-team om zich te kwalificeren voor een EK. De eerste kwalificatieronde vindt vroeg in het seizoen plaats. Als de jonge Duivels daarin doorstoten, mogen ze deelnemen aan de Elite Round, het kwalificatietoernooi voor het komende EK U19. Enkel de 7 groepswinnaars van de Elite Round spelen samen met gastland Noord-Ierland op het EK U19 in juli 2024. Een pittige opdracht voor de jonge Belgen.


#COBW #INTERNATIONALS