Seizoenstart KAA Gent Ladies

Seizoenstart KAA Gent Ladies

(c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Gezonde ambitie

​Vorig seizoen eindigden de KAA Gent Ladies op een mooie derde plaats. Voor aanvang van het seizoen hadden ze hiervoor willen tekenen, maar uit handen geven van de tweede plaats zorgde alsnog voor een bitterzoet gevoel.

De doelstelling dit seizoen is opnieuw play-off 1 spelen en zodoende bij de eerste vijf eindigen. Anderlecht is torenhoog favoriet, gevolgd door OHL en Club Brugge. Ook Standard Luik, in een overgangsfase, heeft een zeer goede jeugdwerking en bouwt keer op keer uit het niets een goed elftal. Het wordt dus vermoedelijk strijden met Zulte-Waregem en Racing Genk voor het 5de ticket.

Meer media aandacht

De thuiswedstrijden worden op vrijdagavond in Oostakker gespeeld, of op zaterdagmiddag wanneer de wedstrijd op Eleven Sport uitgezonden wordt. 1ste en 2de Nationale spelen op zaterdagnamiddag op Neptunus in Wondelgem.

Met wekelijks een wedstrijd die rechtstreeks zal worden uitgezonden op Eleven Sports zijn we blij dat het vrouwenvoetbal nu ook meer verschijnt in de media", zegt Silke Vanwynsberghe, aanvoerster KAA Gent Ladies.

Met stip te noteren in de agenda: op zaterdag 6 november om 14u spelen de Ladies eindelijk voor de eerste keer in de Ghelamco Arena de Slag om Vlaanderen tegen Club Brugge.

Transfers

In het tussenseizoen moesten we afscheid nemen van drie belangrijke pionnen, met heel wat ervaring: Jolet Lommen en Heleen Jaques hingen de schoenen aan de haak, terwijl Ella Van Kerkhoven terugkeerde naar haar jeugdliefde Anderlecht. Vanaf nu wordt er enkel vooruit gekeken. We zijn vooral trots dat meerdere jeugdige speelsters ondertussen heel wat ervaring hebben opgedaan en niet meer weg te denken zijn uit ons Superleague Elftal: Alixe Bosteels, Féli Delacauw, Jasmien Mathys, Imani Prez en Lindsey Van Belle. 

Deze speelsters zijn doorgeschoven van het Beloftenelftal naar het Superleague-Elftal:
 

  • Rania Boutiebi (17); 
  • Lore Jacobs (16);
  • Nena Retsin (17); 

Transfers in: 
 

  • Samya Hassani (22),  VV Alkmaar, Marrokaanse international;
  • Bodil Van Den Heuvel (19), Ajax Amsterdam, Nederlandse U19 international;
  • Chelsea Godier (16), Westerlo;
  • Raquel Viaene (21), Club Brugge.      

Eerste thuismatch

De eerste test van het nieuwe seizoen is meteen een stevige.
Op vrijdag 20/08 spelen onze KAA Gent Ladies de topper tegen OH Leuven in het oefencomplex in Oostakker. Aftrap om 20u.

Hiervoor rekenen zij op jullie massale steun.