Gentse drietand on fire!

Speeldag 1 - UEFA Europa League groep I - 19-09-2019 om 21:00 u

Samen met de rest van het team legde onze aanvallende 'drietand' afgelopen zondag KV Mechelen over de knie. Zowel Roman Yaremchuk, Jonathan David als Laurent Depoitre pikten alweer hun goaltje mee. Met hun drieën maakten ze tot dusver 20 van de 29 gescoorde doelpunten! Er was al MSN en BBC maar met DYD (David -Yaremchuk- Depoitre) zijn de Buffalo's hopelijk klaar om vanavond te schitteren op het Europese voetbaltoneel!

Jonathan David: 7 goals - 4 assists - 12 matchen

Youngster Jonathan David kan na een jaar als profvoetballer geweldige cijfers voorleggen. Hij werd in juli 2018 overgeheveld van de beloften naar het A-team en heeft sindsdien vriend en vijand verbaasd. Het afgelopen jaar kwam hij tot het vrolijke aantal van maar liefst 21 goals en 9 assists in 55 matchen voor KAA Gent over alle competities heen.

Sinds de start van dit seizoen scoorde David in de Jupiler Pro League al 5 keer en leverde hij 2 assists (6 matchen). In de kwalificatiematchen voor de UEFA Europa League scoorde hij 2 keer en gaf 2 assists. Over beide competities heen scoorde hij dus al 7 keer en gaf hij nog eens 4 assists in een totaal van 12 matchen, niet min als je weet dat dit zijn tweede seizoen als profvoetballer is.

Roman Yaremchuk: 7 goals - 3 assists - 9 matchen

In zijn derde seizoen bij ons is Roman Yaremchuk goed uit de startblokken vertrokken.  Zowel in de competitie als in de Europa League vindt hij vlot de weg naar doel.

In de Jupiler Pro League scoorde hij in 4 wedstrijden al 3 doelpunten. Ook in de Europa League lukt het vlot met 4 goals en 3 assists in 5 wedstrijden. Dat zorgt voor een totaal 7 goals en 3 assists in 9 matchen. Van een goeie start gesproken!

Laurent Depoitre: 6 goals - 1 assist - 8 matchen

The beast is back, en hoe! Sinds zijn terugkeer speelde hij 4 matchen in de competitie waarin hij 3 keer scoorde en 1 assist afleverde. In de Europa League doet hij het even goed met 3 goals in 4 matchen. Zijn totale statistieken komen op 8 gespeelde matchen waarin hij goed was voor 6 goals en 1 assist. Hij lijkt dus goed op weg om zijn 14 goals van in het kampioenenjaar te verbreken! 

Laat ons hopen dat ze hun totalen tegen Saint-Etienne verder kunnen opdrijven! Wil je er ook bij zijn, klik dan hieronder voor je tickets!

Tickets KAA Gent - Saint-Etienne

Geniet hieronder nog eens van hun doelpunten tegen KV Mechelen: